Algemeen

Opnames langverwachte 'Downton Abbey'-film nu eindelijk begonnen!

Na jaren van voorbereiden zijn de camera's nu eindelijk begonnen met draaien... 'Downton Abbey' keert dus eindelijk terug!

door Jeffrey Kouters om 12:30 in Algemeen
Fans van de Britse televisieserie Downton Abbey opgelet! Na jaren wachten gaat er nu eindelijk een film komen over het historisch kostuumdrama. De opnames zijn namelijk afgelopen week begonnen in Londen, Engeland. Lees hieronder alle details over Downton Abbey de film!

Downton Abbey is ongetwijfeld een van de succesvolste Britse televisieseries ooit. De serie werd tussen 2010 en 2015 uitgezonden en in totaal zijn er 52 afleveringen gemaakt over het leven van de rijke familie Crawley en hun bediendes. Downton Abbey sloeg ook in andere landen aan en de aankondiging van een vervolgfilm was dan ook geen verrassing. De serie won vele prijzen, waaronder drie Golden Globes en vijftien Emmy-awards.

Moeilijke totstandkoming
Al in april 2016 maakten de producenten bekend plannen te hebben voor een film. Begin 2017 werd een eerste versie van het script rondgestuurd. Het script van de film is geschreven door de bedenker van Downton Abbey, Julian Fellowes. Het plot is nog niet bekend. De film zou een ultiem afscheid moeten zijn van het geliefde Downton Abbey.

Eerder deze maand wisselde het project nog van regisseur. Oorspronkelijk zou Brian Percival in de regiestoel kruipen, maar hij besloot hier om nog onbekende reden toch vanaf te zien. Percival is nu betrokken als uitvoerend producent en Michael Engler gaat de regie verzorgen. Focus Features en Carnival Films zijn de producerende studio's.

Releasedatum onbekend
Wanneer Downton Abbey precies in de bioscopen moet verschijnen is ook nog niet bekend. In ieder geval is wel zeker dat de oorspronkelijke castleden terugkeren. Fans kunnen dus nog (waarschijnlijk) eenmaal genieten van Maggie Smith als Violet Crawley, Hugh Bonneville als Robert Crawley en Dan Stevens als Matthew Crawley op het grote witte doek.

2 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Alexwithmike

Avatar

De Kerstcadeaus zijn vroeg dit jaar Smiley face

benjamin

Avatar

Zeker dat Dan Stevens in de film te zien zal zijn? Ik dacht dat diens personage toch al even geleden overleden is.

NieuwsFilm

meest populair