Eerste recensies 'Suspiria': de meningen zijn verdeeld

Desalniettemin kreeg de horrorfilm een staande ovatie van 8 minuten bij de première.

De langverwachte nieuwe Suspiria van Luca Guadagnino (bekend van Call Me By Your Name), de remake van de horrorklassier Suspiria van Dario Argento uit 1977, is in wereldpremière gegaan op het filmfestival van Venetië. Wat betekent dat de eerste reacties en recensies op het internet verschenen zijn.

Voordat die reacties verschenen, kreeg de film een maar liefst 8 minuten lange staande ovatie aan het einde van de première. Tijdens de persvoorstelling eerder op de dag was er naast applaus echter ook aardig wat boegeroep. Was dit echter een oprechte reactie op de film? Naar het schijnt heeft een deel van de lokale Italiaanse pers een nogal gecompliceerde persoonlijke verhouding tot de (Italiaanse) regisseur.

De meningen van de Engelstalige pers loopt in ieder geval uiteen:

Indiewire noemt de film een 'grimmig en glorieus krankzinnig werk' en de Daily Telegraph geeft de film vijf sterren en noemt het 'beter dan het origineel. Maar Time noemt de film 'flauw, saai en belachelijk' en op Rogerebert.com vallen de woorden 'leeg en pretentieus.

In Variety staat dat de film de aandacht wel vasthoudt maar niet eng is en ook niet echt leuk. Concurrent The Hollywood Reporter noemt de film 'esthetisch pakkend maar toch afstandelijk en slechts weinig meer coherent dan het origineel.'

Bij The Guardian spreekt men ondertussen van 'slimme momenten van angst en onderbewuste rillingen van ongemak' en goede danssequenties, maar is de film 'vreemd genoeg zonder passie.' Vulture prijst de film dan weer voor de 'groteske, politieke en radicaal feminiene interpretatie van Guadagnino' en noemt de film 'prachtig, lelijk en compromisloos.'



NieuwsFilm

meest populair