Christopher Walken gaat als boer een rechtszaak aanspannen in drama 'Percy'

Christopher Walken gaat als boer een rechtszaak aanspannen in drama 'Percy'

In het waargebeurde verhaal dat taferelen uit 1998 verfilmt, zal ook Christina Ricci te zien zijn.

Acteur Clark Johnson (tv-series The Wire en Bosch) heeft in het verleden vaker dienst gedaan als regisseur. Voornamelijk voor tv gerelateerde projecten en titels als S.W.A.T. en The Sentinel. Nu staat hij op het punt zijn eerste, onafhankelijke film te maken - het drama Percy. Hij heeft ook meteen Christopher Walken, Christina Ricci en Adam Beach aan de haak geslagen voor een hoofdrol.

De film is gebaseerd op een rechtszaak uit 1998 en volgt de 70-jarige boer Percy uit Saskatchewan, Canada wiens gewas te maken krijgt met gesteentemateriaal, aangericht door de genetisch, aangepaste koolzaad van een bedrijf. Wanneer de landbouwer zich uitspreekt tegen de handelspraktijken van het bedrijf, realiseert hij zich dat hij niet alleen namens zichzelf spreekt, maar ook duizenden, andere boeren vertegenwoordigt die geen poot hebben om op te staan.

Op wereldwijde schaal bestrijden ze allemaal hetzelfde probleem. Hierdoor verandert Percy opeens in een nietsvermoedende volksheld die de rechten van ambtsgenoten wil beschermen en het opneemt tegen de hebzucht van grote ondernemingen. De boer zal gespeeld worden door Walken en Ricci treedt op als een activiste genaamd Rebecca Salcau. Suicide Squad-acteur Adam Beach wordt een buurman van Walken.

Scythia Films is de drijvende kracht achter het project. Volgens Deadline werkt men momenteel in Winnipeg aan de film. Later zullen er ook opnames in India plaatsvinden. Deze worden verzorgd door Johnson, die regisseert middels een scenario van Hilary Pryor en Garfield L. Miller.



NieuwsFilm

meest populair