Drie nieuwe kandidaten in de running voor regie 'Bond 25'

S.J. Clarkson, Yann Demange & Bart Layton zijn de onbekende namen in het vizier van de producenten.

Ondanks dat Danny Boyle vanwege "creatieve verschillen" opstapte als regisseur van Bond 25, hebben productiemaatschappijen EON en MGM nog steeds een release in de herfst van 2019 op het oog. Dus moet er heel snel een vervangende regisseur gevonden worden om Daniel Craig zijn (laatste?) missie uit te laten voeren als 007.

Volgens Variety zijn EON en MGM druk bezig op zoek naar een nieuwe regisseur, en hebben op dit moment één van de drie volgende namen op het oog:

- Bart Layton, de man achter American Animals en de prijswinnende documentaire The Imposter, die vooral veel televisie op zijn naam heeft staan.
- S.J. Clarkson, een vrouw die ook veel televisiewerk heeft gedaan en die de nog komende Star Trek 4 moet gaan regisseren.
- Yann Demange, die dit jaar veel lof krijgt voor zijn dramatische thriller White Boy Rick en ook al meer televisie dan film heeft geregisseerd.

Wat hebben deze drie namen gemeen? Ze zijn Brits, uiteraard (hoewel Yann Demange van oorsprong Frans-Algerijns is, verhuisde hij op zijn tweede naar Londen en werd Brits staatsburger) en relatief jong en onervaren in het regisseren van films, laat staan grote producties. Regisseurs die dus waarschijnlijk naar de producenten zullen luisteren en minder een eigen visie kunnen of durven doordrukken, zoals steeds meer grote filmmaatschappijen het graag zien.

Het tegenovergestelde dus van Danny Boyle, de ervaren oude rot in het vak met eigen wil en ideeën, die niet zomaar doet wat hem wordt opgedragen.

De opvallendste van de drie namen is S.J. Clarkson, die de eerste vrouw zou worden om een Bond-film te regisseren. Yann Demange schijnt ondertussen al in beeld te zijn geweest voordat Danny Boyle werd ingehuurd, en is daarmee de waarschijnlijkste kandidaat.



NieuwsFilm

meest populair