Netflix produceert Shane Blacks actiethriller 'Cold War'

Netflix produceert Shane Blacks actiethriller 'Cold War'

Dankzij Netflix kan de regisseur van 'The Predator' en 'Iron Man 3' eindelijk zijn spionagethriller maken.

Het is alweer dan tien jaar geleden dat Shane Black zich begon voor te bereiden om een actiethriller met de titel Cold Warrior te gaan regisseren.

De schrijver/regisseur had toen zijn regiedebuut Kiss Kiss Bang Bang achter de rug maar stond vooral nog bekend als de schrijver van Lethal Weapon, The Last Boy Scout en The Long Kiss Goodnight.

Zijn financiële succes als regisseur met Iron Man 3 lag nog ver voor hem. Hij was nog niet zover dat hij zijn spionagefilm van de grond kon krijgen.

Maar nu, na Iron Man 3 en met zijn versie van The Predator om de hoek, gaat Cold Warrior alsnog gemaakt worden. Netflix heeft de film namelijk overgenomen van Universal, waar het project al jarenlang koud lag te worden.

Cold Warrior zal gaan over een spion uit de Koude Oorlog die met pensioen is maar weer in actie komt, samen met een jongere collega, om een terroristische bedreiging uit Rusland te bestrijden. Mel Gibson was in 2010 in onderhandeling voor de hoofdrol, maar nu zal Shane Black waarschijnlijk iemand anders willen. Mocht hij zijn vervolg op The Nice Guys niet van de grond krijgen, kan hij misschien gewoon Russell Crowe en Ryan Gosling casten als de oude en jonge spion.



NieuwsFilm

meest populair