Algemeen

Fox verwijdert scène uit 'The Predator' met seksueel delinquent

Na een rapportage over diens verleden in de Los Angeles Times.

door Kaj van Zoelen om 22:30 in Algemeen
20th Century Fox heeft een scene uit The Predator laten halen, omdat daarin een acteur te zien was, Steven Wilder Striegel, die een geregistreerd dader van seksueel misbruik is. De studio bevestigde dit nadat gisteren in de Los Angeles Times een rapportage verscheen dat actrice Olivia Munn, die ook in de scène speelde, half augustus de studio al op de hoogte stelde van het criminele verleden van de acteur.

Munn zei tegen de L.A. Times dat ze zowel verbaasd als verontrust was dat Shane Black (de regisseur van The Predator) deze informatie niet gedeeld had met de cast, de crew of met Fox voorafgaande of tijdens de productie. De actrice is opgelucht dat Fox de scène met hem nu verwijderd heeft.

Striegel werd in 2010 veroordeeld voor het verleiden van een 14-jarig meisje via het internet, waarna hij zes maanden gevangenisstraf kreeg en zich moest registreren als seksueel delinquent. Volgens 20th Century Fox heeft de studio de scene binnen 24 uur verwijderd uit de film, nadat zij op de hoogte kwam van zijn verleden. Dit zou al een paar weken geleden zijn gebeurd, maar Fox kwam hier pas mee naar voren na het artikel in de L.A. Times gisteren.

Regisseur Shane Black zei in eerste instantie dat hij Striegel gecast had om een vriend te helpen (de acteur was ook in The Nice Guys en Iron Man 3 te zien) ondanks dat zijn veroordeling gevoelig zou liggen, maar voegde daar later aan toe dat hij misleid was door Striegel over de inhoud van diens veroordeling en dat hij nu diep teleurgesteld is in zichzelf. Normaal gelooft hij in mensen een tweede kans geven, maar soms kom je erachter dat dit missplaatst is.

12 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

shellghost

Avatar

Leuk joh zo'n stempel. Meteen je leven naar de klote. Wat nou straf uitgezeten enzovoorts. Nee, meteen gebrandmerkt voor het leven. Top.

GreenHornet

Avatar

Waarom krijgt men geen 2de kans. Straf is ervoor om ervan te leren. Nu kom je er nooit meer van af.

Darthmar

Avatar

Gaan we nu alle scenes van Elvis Presley en Jerry Lee Lewis schrappen. Zou trouwde zelfs met minderjarige meisjes.

meanrat

Avatar

@all. Striegel heeft gelogen over zijn verleden. Ook dat weegt denk ik mee met het verwijderen van de scene. Daarnaast vind ik het normaal dat men zich moet registreren als sexueel delinquent indien dat te maken heeft met minderjarige kinderen. Jammer joh, iedereen weet dat het verboden is en dat het slecht kan zijn voor de kinderen. Dus bedenk je maar even voordat je zoiets stoms doet.

Ereptile

Avatar

Hij zou beter hulp kunnen zoeken. Als hij dat gedaan heeft en niet daadwerkelijk een kind seksueel heeft beschadigd, dan zou ik eigenlijk ook een tweede kans gunnen.

Ook super kut van die Olivia Munn trouwens.

SunChaser

Avatar

Dat is de 2e al die ze eruit knippen

SunChaser

Avatar

Dat is de 2e al die ze eruit knippen

SunChaser

Avatar

Dat is de 2e al die ze eruit knippen

SunChaser

Avatar

Dat is de 2e al die ze eruit knippen

SunChaser

Avatar

Dat is de 2e al die ze eruit knippen

Rderegt

Avatar

Disney Bedankt!

NieuwsFilm