Cate Blanchett uitgenodigd bij koninklijk huis om gebruik dvd-speler te demonstreren

Cate Blanchett uitgenodigd bij koninklijk huis om gebruik dvd-speler te demonstreren

Naast acteren, is Blanchett schijnbaar ook goed met techniek!

De Australische actrice en Oscarwinnares Cate Blanchett (Ocean's Eight, Thor: Ragnarok) vertelt morgenavond in de talkshow van Jonathan Ross nogmaals haar hilarische anekdote over haar ontmoeting met de Britse prins Philip en koningin Elizabeth. De prins zag haar namelijk aan voor een technicus en vroeg of ze even kon demonstreren hoe hij zijn nieuwe dvd-speler kon gebruiken.

Cate Blanchett was ooit eens uitgenodigd op Buckingham Palace voor een lunch met de Britse royals. Hoewel Blanchett dacht daar te mogen komen praten over haar acteerwerk, had prins Philip (97) hele andere vragen voor haar. "Er waren in totaal twaalf gasten uitgenodigd en ik kon me maar niet bedenken waarom ik specifiek gevraagd was", begint Blanchett haar anekdote.

De Hollywoodster dacht dat koningin Elizabeth misschien geïnteresseerd was in haar vertolking van koningin Elizabeth I in de film Elizabeth (1998), maar dat bleek niet het geval te zijn. Het was juist prins Philips die haar aansprak met een bijzondere vraag. "Hij kwam naast me zitten en vroeg of ik een acteur was", vertelt Blanchett. "Hij had een dvd-speler met kerst gekregen en vroeg me of hij het groene of rode kabeltje erin moest steken".

Vermoedelijk stamt het verhaal al uit 2008, maar het blijft toch geinig.

NieuwsFilm

meest populair