'It Chapter Two' toont Rite van Chüd

'It Chapter Two' toont Rite van Chüd

Dit gaat leuk worden :)

Een paar dagen geleden werd nog duidelijk dat IT: Chapter Two de definitieve afronding zal zijn, al wilde scriptschrijver Gary Dauberman niet aangeven of vast wordt gehouden aan het slot van het boek van Stephen King. Hier zal waarschijnlijk alleen de film een antwoord op gaan geven. Wel is duidelijk geworden dat een bekende gebeurtenis uit het horrorverhaal wordt opgenomen, namelijk 'The Ritual of Chüd'.

Tegenover Cinema Blend heeft Dauberman bevestigd dat deze passage in de film komt. "De Rite van Chüd is een uitdaging, maar het is zo'n belangrijk onderdeel van het boek dat we het moesten meenemen. Dat onderwerp is moeilijk om vat op te krijgen," aldus Dauberman. "We moeten proberen om een optimaal toegankelijke manier te vinden voor één van de meest metafysische aspecten van het boek."

Dauberman gaf aan dat ze proberen om het ritueel van Chüd in zijn geheel te verfilmen. Het ritueel wordt omschreven als een strijd van de wil tussen de Losers Club en Pennywise. Ze weten 'het' te verslaan door hun onschuld, hoop, optimisme en fantasie in te zetten tegen het kwaad. Dit ritueel ontbrak in de eerste film.

Hoe het ritueel er in de film van Andy Muschietti gaat uitzien, zie je vanaf 4 september 2019 in de Nederlandse bioscoopzalen.



NieuwsFilm

meest populair