Onderzeeër ontploft in nieuwe trailer 'Kursk'

Hoe lang kan de overlevende crew nog in leven blijven?

Kaj van Zoelen 11 september 2018 11:06 in Video
Bekijk hieronder de nieuwste trailer voor Kursk, de thriller over het zinken van de Russische kernonderzeeër de Koersk.

De Engelstalige film met internationale cast wordt geregisseerd door de Deen Thomas Vinterberg, bekend van Festen en Jagten. De cast bestaat onder andere uit Matthias Schoenarts (de kapitein van het schip), Léa Seydoux (zijn vrouw), Colin Firth en Max von Sydow.

Het is de eerste grote oefening van de Russische marine sinds de val van de Sovjet Unie. De K-141 Koersk wordt gezien als niet te zinken, en de crew van de onderzeeër wordt erkend als de beste van de Noordelijke Vloot. Onderdeel van die crew is Kapitein-Luitenant Mikhail Kalekov, een toegewijde marine-officier met een liefhebbende vrouw in verwachting van hun tweede kind. Hij en zijn crew gaan vol optimisme aan boord en dalen af in de Barentszee.

Dan komen de explosies. Velen overlijden meteen, maar Mikhail en anderen zitten nog veilig in een afgesloten compartiment. Ze hebben lucht en voedsel genoeg om te wachten om gered te worden, maar wanneer komt er hulp? Zodra de seismische activiteit van de onderzeeër gemeten is, bieden Groot-Brittannië, Frankrijk en Noorwegen hun assistentie aan, maar Rusland staat erop dat men de situatie onder controle heeft. De tijd begint ondertussen te tikken voor de crew.NieuwsFilm