Gaat Jordan Peele een remake van 'Candyman' maken?

De maker van 'Get Out' is in onderhandeling om de productie op zich te nemen.

Het lijkt erop dat er een remake van de horrorfilm Candyman op komst, met niemand minder dan Jordan Peele die de nieuwe film waarschijnlijk gaat produceren, met de optie om ook de regie op zich te nemen.

Candyman was in 1992 de eerste van een trilogie van films (deel twee was Candyman: Farewell to the Flesh en deel drie was Candyman: Day of the Dead), gebaseerd op een kort verhaal van Clive Barker, The Forbidden, waarin Tony Todd het titelpersonage speelde.

Deze Candyman was een soort geest en seriemoordenaar, die opgeroepen kon worden door zijn naam drie keer te zeggen terwijl je in de spiegel kijkt. Met een haak in plaats van een hand en altijd bijen bij zich.

Hij was de geest van de zoon van een slaaf, uit een redelijk welvarende familie, wat hem tijdens de Burgeroorlog en de decennia erna de mogelijkheid gaf een portretschilder te worden, maar zodra hij een blanke vrouw trouwde en daar een kind mee kreeg, liep zijn leven anders. Een boze menigte onder leiding van zijn schoonvader hakte zijn hand er eerst af en bedekte zijn lichaam met honing, waarna hij dood gestoken werd door bijen.

Je kan je dus voorstellen dat de politiek zeer bewuste Jordan Peele na Get Out weer een horrorfilm over rassenrelaties in Amerika zal maken, waarbij de focus meer zal liggen op de Candyman dan op zijn slachtoffers of de blanke mensen die onderzoek naar hem doen.



NieuwsFilm

meest populair