Algemeen

Gaat Jordan Peele een remake van 'Candyman' maken?

De maker van 'Get Out' is in onderhandeling om de productie op zich te nemen.

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FILMTOTAAL is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FILMTOTAAL. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FT

door Kaj van Zoelen om 12:23 in Algemeen
Het lijkt erop dat er een remake van de horrorfilm Candyman op komst, met niemand minder dan Jordan Peele die de nieuwe film waarschijnlijk gaat produceren, met de optie om ook de regie op zich te nemen.

Candyman was in 1992 de eerste van een trilogie van films (deel twee was Candyman: Farewell to the Flesh en deel drie was Candyman: Day of the Dead), gebaseerd op een kort verhaal van Clive Barker, The Forbidden, waarin Tony Todd het titelpersonage speelde.

Deze Candyman was een soort geest en seriemoordenaar, die opgeroepen kon worden door zijn naam drie keer te zeggen terwijl je in de spiegel kijkt. Met een haak in plaats van een hand en altijd bijen bij zich.

Hij was de geest van de zoon van een slaaf, uit een redelijk welvarende familie, wat hem tijdens de Burgeroorlog en de decennia erna de mogelijkheid gaf een portretschilder te worden, maar zodra hij een blanke vrouw trouwde en daar een kind mee kreeg, liep zijn leven anders. Een boze menigte onder leiding van zijn schoonvader hakte zijn hand er eerst af en bedekte zijn lichaam met honing, waarna hij dood gestoken werd door bijen.

Je kan je dus voorstellen dat de politiek zeer bewuste Jordan Peele na Get Out weer een horrorfilm over rassenrelaties in Amerika zal maken, waarbij de focus meer zal liggen op de Candyman dan op zijn slachtoffers of de blanke mensen die onderzoek naar hem doen.

4 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

janneman

Avatar

Vijf keer z'n naam noemen in de spiegel. Niet drie keer

SAS1982

Avatar

Wou net zeggen, was toch 5 keer.

Spider-fan

Avatar

Het is vijf keer zijn naam zeggen inderdaad. Die fout zie ik wel vaker gemaakt. Het idee is natuurlijk rechtstreeks gejat (of heet dat geïnspireerd door) de legende van Bloody Mary, en het zat niet in het oorspronkelijke verhaal The Forbidden.

https://en.wikipedia.org/wiki/Bloody_Mary_(folklore)

nieuwslaatste nieuws

meest populair