'Bond 25' verscheurt Boyle's script en is terug in vertrouwde handen

'Bond 25' verscheurt Boyle's script en is terug in vertrouwde handen

Neal Purvis en Robert Wade weer aan de slag.

Het leek er even op dat Bond 25 het over een andere boeg ging gooien met het aanstellen van Danny Boyle. Hij is echter vertrokken en het script dat Boyle schreef met John Hodge (Trainspotting) is ook van de tafel. The Daily Mail meldt dat de producenten weer vertrouwen op eerder succes.

Volgens de tabloid zou EON zich hebben gewend tot Neal Purvis en Robert Wade, de scriptschrijver die eerder werkten aan de scenario's voor de James Bond-film Spectre (2015), Skyfall (2012), Quantum of Solace (2008), Casino Royale (2006), Die Another Day (2002) en The World Is Not Enough (1999). Dit zijn de zes laatst verschenen films rond de Britse geheim agent 007, in Bond 25 opnieuw gespeeld door Daniel Craig.

Purvis en Wade waren al betrokken bij Bond 25 voor het duo Boyle en Hodge aan de slag ging. Het tweetal heeft al een verhaallijn en moet deze nu verder uitwerken tot een volwaardig script. Volgens The Daily Mail zouden de producenten graag een sterke aanwezigheid van vrouwen verlangen.

De zoektocht naar een nieuwe regisseur gaat gewoon door, met naar verluidt kandidaten als Edgar Wright (Baby Driver), Jean-Marc Vallée (Sharp Objects), Bart Layton (American Animals), Yann Demange (White Boy Rick en S.J. Clarkson (Jessica Jones, Star Trek 4). Officieel staat de film nog in de boeken voor oktober 2019, maar er mag ondertussen aangenomen worden dat de film niet eerder dan oktober 2020 verschijnt.



NieuwsFilm

meest populair