Bizar: Charles Bronson herleeft weer in 'Death Kiss' trailer

Bizar: Charles Bronson herleeft weer in 'Death Kiss' trailer

Een lookalike speelt zijn soort rol in een 'Death Wish'-imitatie.

Charles Bronson was een legende van de Amerikaanse actiefilm van de jaren zestig en zeventig. De 'Granite Face of Destiny' werd hij genoemd. Bronson werd een ster dankzij westerns als The Magnificent Seven en Once Upon a Time in the West, en natuurlijk het oorlogsavontuur The Great Escape.

Maar hij werd een icoon in de VS dankzij de film Death Wish, waar in de jaren tachtig en negentig nog vier vervolgen op kwamen. De films waren uiteindelijk zo'n cultureel fenomeen dat men in Hollywood en daarbuiten nog steeds geld mee hoopt te verdienen. Begin dit jaar was een remake van de eerste film uit 1974, van Eli Roth met Bruce Willis in de rol van Charles Bronson, en in de afgelopen decennia zijn er meerdere films gemaakt die eigenlijk min of meer onofficiële remakes waren, zoals The Brave One en Death Sentence, beiden uit 2007.

In dat rijtje past de bizarre nieuwe film Death Kiss. Niet bizar omdat ze weer hetzelfde verhaaltje van stal hebben gehaald, maar bizar omdat ze de gelijkenis van Charles Bronson daarvoor gebruikt hebben. Niet met behulp van trucage uit de computer, maar met een lookalike. Die Robert Kovacs heet, maar op IMDb zelfs geregistreerd staat als Robert Bronzi. Is dit vreemd of gewoon goedkoop en smakeloos? Oordeel zelf door de trailer hieronder te bekijken:



NieuwsFilm

meest populair