Mel Gibson maakt remake 'The Wild Bunch' voor Warner Bros.

Mel Gibson maakt remake 'The Wild Bunch' voor Warner Bros.

Eerst gaat hij uiteraard aan de slag met WO2-film 'Destroyer.'

Warner Bros. heeft Hacksaw Ridge-regisseur Mel Gibson aangesteld om leven te blazen in een nieuwe versie van The Wild Bunch. De klassieke western van Sam Peckinpah stamt inmiddels uit 1969, maar wordt vandaag de dag nog steeds door velen geprezen. In het origineel waren er hoofdrollen weggelegd voor o.a. William Holden, Ernest Borgnine en Robert Ryan.

Het plot speelt zich af in 1913. Een aantal ouder wordende bandieten tracht in het traditionele, Amerikaanse Westen een laatste en grote diefstal te klaren, voordat ze met pensioen gaan. Het beroven van een kantoor langs de spoorweg mondt echter uit in een bloedbad en doet de mannen het hazenpad kiezen. Daaropvolgend worden ze achterna gezeten door een voormalige handlanger die de leiding heeft over een groep premiejagers. De vogelvrije bandieten zullen zich moeten aanpassen als ze de moderne wereld willen overleven.

Wat we verder over de remake weten is dat Gibson niet alleen zal regisseren, maar ook produceren en schrijven. Het laatstgenoemde gaat hij samen met Bryan Bagby doen. Het is niet bekend wanneer de nieuwe Wild Bunch gemaakt en uitgebracht wordt. Vermoedelijk duurt het wel nog even, want Gibson wil eerst werk maken van zijn volgende film, het Tweede Wereldoorlogsdrama Destroyer, waarin Mark Wahlberg de hoofdrol op zich neemt. Gibson hoopt volgend jaar te kunnen beginnen met de opnames. Voor die tijd kunnen we van hem als acteur genieten in titels als Dragged Across Concrete en Boss Level.



NieuwsFilm

meest populair