Gwyneth Paltrow overwon zware depressie dankzij alternatieve therapie

Gwyneth Paltrow overwon zware depressie dankzij alternatieve therapie

Paltrow werd depressief na de bevalling van haar zoon.

Hollywoodactrice Gwyneth Paltrow (Avengers: Infinity War, Emma) kreeg na de bevalling van haar zoon een zware depressie, zo vertelt ze in haar eigen Goop Podcast. Paltrow onthult dat zij geen medicatie heeft geslikt om deze 'post-partumdepressie' te kunnen overwinnen, maar haar rust terugvond via alternatieve wegen.

Twaalf jaar geleden beviel Gwyneth Paltrow van haar tweede kind, zoonlief Moses. Al snel na die bevalling belandde ze in een zwart gat. Paltrow werd gediagnostiseerd met 'post-partumdepressie', een vorm van depressie die vaker bij vrouwen optreedt na de zwangerschap. "Ik had een post-partumdepressie na de bevalling van mijn zoon. Een arts probeerde me antidepressiva aan te smeren, maar daar was ik terughoudend mee", vertelt Paltrow in haar podcast, die speciaal werd uitgezonden wegens het tienjarige bestaan van haar bedrijf Goop.

Alternatieve behandeling
Hoewel Paltrow toegeeft dat antidepressiva 'levensreddende middelen' kunnen zijn voor sommige mensen, zocht zij toch door naar alternatieve therapieën om er weer bovenop te kunnen komen. "Ik moest alles gewoon weer op een rijtje krijgen", legt Paltrow uit in haar podcast. "Ik ging dus naar therapie, begon ook weer met sporten, stopte met het drinken van alcohol en streefde naar voldoende slaap". Haar aanpak blijkt te hebben geholpen, want de actrice knapte uiteindelijk weer helemaal op. "Ik voelde me weer helemaal opgeladen en als vanouds".

NieuwsFilm

meest populair