Terrence Howard: "Iron Man kan de pot op!"

Terrence Howard: "Iron Man kan de pot op!"

Howard zal niet terugkeren als War Machine in de populaire superheldenfranchise.

Sommige fans van het Marvel Cinematic Universe hopen nog steeds dat Hollywoodacteur Terrence Howard (Term Life, Cardboard Boxer) ooit nog terugkeert als James Rhodes alias superheld War Machine in de franchise. Hij speelde die rol in Iron Man (2008), maar keerde niet meer terug. Nu wordt War Machine vertolkt door Don Cheadle.

Terrence Howard was onlangs te gast in de Amerikaanse talkshow Watch What Happens Live With Andy Cohen. Daar mocht het publiek ook wat vragen stellen aan de acteur en één gast aan de telefoon kon het niet laten om Howard toch nog even te vragen naar zijn mogelijke terugkeer als James Rhodes alias War Machine in het Marvel Cinematic Universe. "Grappig genoeg krijg ik nog heel vaak de vraag van de fans of ik ooit nog terugkeer als War Machine", begint Howard.

Onenigheid over contract
Howard vertrok destijds omdat Marvel contractbreuk pleegde. Howard had getekend voor drie films, maar de studiobazen wilden het salaris van de acteur flink verlagen toen ze doorkregen dat een sequel ook zonder hem wel een groot succes zou gaan worden. Howard had daardoor ook ruzie met hoofdrolspeler Robert Downey Jr., die hem destijds niet wilde hebben. Howard zou destijds wel voor een opening hebben gezorgd voor Downey Jr. bij Marvel.

Vervangen
Howard heeft duidelijk geen zin om terug te keren. Daarbij vindt hij ook zijn vervanger - Don Cheadle - helemaal prima in de rol. "Ik vind Don Cheadle geweldig en hou van zijn invulling van het personage", vertelt hij. Inmiddels heeft Howard zijn ruzie met Downey Jr. alweer bijgelegd. Ook hoopt hij dat er nog meer Iron Man-films worden gemaakt. "Ik weet dat Marvel op dit moment niet werkt aan een Iron Man-sequel. Zonde, want die franchise zou absoluut nog groter kunnen worden!"

Het is niet aannemelijk dat Marvel plannen heeft om nog een keer van acteur te wisselen. Dus op de vraag of Howard echt klaar is met Iron Man en dus Marvel, antwoordde hij: "Ze kunnen de pot op!"



NieuwsFilm

meest populair