Poll

Star Wars POLL: Solo vs The Last Jedi vs Rogue One vs The Force Awakens

De vier recente Star Wars-films.

door Bram de Groot om 22:30 in Poll
Ondertussen is Solo: A Star Wars Story uit de bioscoopzalen verdwenen en op Dvd en Blu-ray verkrijgbaar. Een mooi moment om de vier Star Wars-film van Walt Disney en Lucasfilm in een POLL te gooien, met de vraag: welke van deze vier Star Wars-film vind jij de beste?

In het verleden zetten we op FilmTotaal al eens J.J. Abrams' The Force Awakens, Gareth Edwards' Rogue One en Rian Johnsons The Last Jedi in een POLL. Toen kreeg Rogue One de meeste stemmen (43%) en moesten de sagafilms The Force Awakens (34%) en The Last Jedi (23%) het met minder stemmen doen.

Nu voegt Solo van regisseur Ron Howard en met acteurs als Alden Ehrenreich, Emilia Clarke, Donald Glover en Woody Harrelson zich bij bovenstaande titels. De tweede titel in de 'Star Wars Anthology Series' kreeg de nodige kritiek, al waren ook genoeg positieve reacties. Vooral financieel was de film een teleurstelling, met een opbrengst van nog geen $400 miljoen bij een prijskaartje richting de $300 miljoen.

Succes met stemmen!
Alle commentaren kunnen geplaatst worden onder de POLL!31 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Daanminator

Avatar

De laatste was de leukste vond ik.

Artificialis

Avatar

The Force Awakens oorspronkelijk, totdat alle verhaallijnen door Rian Johnson in The Last Jedi werden verkracht. Over Solo kan ik niet oordelen omdat ik er nog geen geld aan uit heb gegeven. De kas van Kennedyfilm is al genoeg gespekt.

Rogue One was een mooie toevoeging op de oude franchise en een goed aangesloten voorloper op A New Hope. Dus van de nieuwe films ben ik daar het positiefst over. Graag geen nieuwe Star Wars films meer, ik ben er klaar mee.

John Wayne

Avatar

TFA vond ik het leukste, maar voornamelijk omdat het na The return of the Jedi weer een echte SW film was. RO en TLJ vind ik beide prima vermaak. Solo heb ik overgeslagen omdat die film totaal overbodig aanvoelt.

rainking

Avatar

1. The Force Awakens
2. Rogue One
3. Solo
4. The Last Jedi

Met de kanttekening dat The Force Awakens ook maar nèt boven Rogue One staat. Het is bijna een gedeelde eerste plaats.

Darthmar

Avatar

1 The Force Awakens
2 The Last Jedi
3 Solo
4 Rogue One

GreenHornet

Avatar

Ik wil een originele SW zonder de skywalkers en dead star

Thiver

Avatar

Artificialis "The Force Awakens oorspronkelijk, totdat alle verhaallijnen door Rian Johnson in The Last Jedi werden verkracht."

Dus de film daalt in waardering vanwege het vervolg...?

GreenHornet "Ik wil een originele SW zonder de skywalkers en dead star"

Dus... Solo: A Star Wars Story?

MrBlueSky

Avatar

Solo was een totaal overbodige film. Ik snap niet dat dat personage een eigen film moest krijgen. Ik had liever een flim gezien over Master Yoda, maar het liefst had ik SW film gezien dat helemaal los staat van de Skywalker verhaallijn. Een verfilming van bijvoorbeeld Knights of the Fallen Empire (bekend voor de gamers onder ons).

MajorJos

Avatar

Voor mij The Force Awakens. Bouwde iets moois op, charismatische karakters en prima knipogen naar de oude garde.

The Last Jedi is voor mij geen sequel op the Force Awakens. Van de week heb ik hem weer gekeken op Netflix, maar je ziet gewoon dat Rian Johnson zijn eigen Star Wars film wilde maken en schijt had aan de opbouw van JJ Abrams en letterlijk alles over de schouder gooide. 1. Heel de eerste film draaide om het zoeken naar Luke. Eenmaal daar heeft die er geen zin in. 2. Finn was verlamd aan het einde van de eerste film. Vijf minuten in de tweede film en hij staat weer vrolijk op. 3. Snoke was een mysterieus personage in de eerste film. Wordt in de tweede film gelijk afgeslacht zonder dat we zijn ware aard en krachten hebben gezien. 4. The First Order en hun leger waren opgeblazen aan het einde van de eerste film. In de tweede film is er geen enkele vermelding over deze nederlaag en is de First Order grootster en sterker dan ooit. 5. Knights of Ren totaal niet gehoord of gezien in de tweede film. 6. Introductie van vergelijkbare personages. Rose en Holdo had je niet nodig, je had al Poe en Leia die hetzelfde karakter hebben. Kortom, voor mij is The Last Jedi een mislukking in deze trilogie. Prima film op zich zelf (voor mij audiovisueel de mooiste film die ik heb gezien), maar geen opvolger van The Force Awakens.

PS. Overigens snap ik de lofuitingen voor Rogue One niet. Ik had echt totaal geen band met die karakters. Nul karakteropbouw in die film. De review van Red Letter Media over deze film beschrijft het ook zo mooi. Al deel ik niet hun mening over de Darth Vader scene.

MrBlueSky

Avatar

https://youtu.be/LbpDxrew4A0
https://youtu.be/Nzq9epS2b1A

Deze 2 trailers van een SW game zijn beter dan de laatste 4 films.

Ikwilpepernoten

Avatar

Vorige week weer wat sw films teruggekeken en ik moet zeggen: TLJ is een prima film! Waarschijnlijk ben ik 1 van de weinige die dat vind, maar heb me prima ermee vermaakt. RO vond ik na een herziening heel erg goed.

1:TLJ
2:RO
3: TFA
4: solo nog niet gezien, maar lijkt me op voorhand al geen nummer 1, haha.

Steve-O

Avatar

The Last Jedi is sowieso de beste film. JJ kan me wat met zijn A New Hope remake.

Gigan72

Avatar

Rogue One
Solo
The Force Awakens
The Last Jedi.

Frietgezicht

Avatar

Je ziet meestal dat als mensen The Last Jedi de beste vinden de argumenten ervoor niet bepaald van het scherm spatten oftewel totaal niet.

Frietgezicht

Avatar

Je ziet meestal dat als mensen The Last Jedi de beste vinden de argumenten ervoor niet bepaald van het scherm spatten oftewel totaal niet.

Artificialis

Avatar

Thiver "Dus de film daalt in waardering vanwege het vervolg...?"

Dat klopt. Ik kan niet meer naar The Force Awakens kijken zonder te weten dat Rey's oorsprong onbelangrijk is, Snoke niets blijkt voor te stellen, etc. The Force Awakens is geen op zichzelf staande film, het is een inleiding naar een hoofdstuk dat waardeloos blijkt te zijn. The Last Jedi heeft de opzet van z'n voorganger verpest.

Xenolicker

Avatar

Momenteel vind ik 'The Force Awakens' even goed als 'Rogue One'. Helaas kan ik dus geen stem uitbrengen, vraag me over 5 jaar nog maar een keer.

Xenolicker

Avatar

O, wacht! Jawel, ik stem toch! Ik zie namelijk net dat 'The Force Awakens' ver achterblijft voorlopig, met maar bijna half zoveel stemmen als 'Rogue One'. Dat kan natuurlijk niet!

Chris23

Avatar

Solo (op n paar cringeworthy scenes na dan.)

Goku32

Avatar

Geen moeilijke poll een duidelijke winnaar rogue one is de beste

Ikwilpepernoten

Avatar

@frietgezicht. Ik heb ook niet perse argumenten waarom ik TLJ de beste vind. Vond het over het algemeen gewoon een leuke film. Paar mooie scenes (o.a als Rey en Kylo samen die bodyguards van snoke afslachten). En het klopt dat een paar dingen van TFA in 1 klap teniet worden gedaan en was het met een paar dingen ook zeker niet eens, maar dessalniettemin heb ik mij gewoon prima vermaakt.

chefry1983

Avatar

Ook al heb ik Solo niet gezien kies ik voor the force awakends. Ik heb betere films in mijn leven gezien maar zoals velen al aangeven bouwe tfa een trilogie op die tlj helemaal vernielde. Ik ga geen argumenten geven waarom ik tlj slecht vond want velen doen dat al boven mij en ik sluit me aan bij hun woorden.

Ereptile

Avatar

The Force Awakens is toch de beste uit dit rijtje.

donniebrasco

Avatar

Ze waren allemaal niet best! Disney verkloot nu eenmaal alles!

Monojaxx

Avatar

Rogue One nummer 1 voor mij. De enigste film die mij echt het ouderwetse SW gevoel gaf, daarna Solo en dan deel VII en VIII.

horizon

Avatar

Eens kijken:
Empire Strikes Back
The Force Awakens
Rogue One
Revenge of the Sith

Return of the Jedi
The Last Jedi
A New Hope
Solo

The Phantom Menace
Attack of the Clones

Dus voor deze poll:

Force Awakens (nipt voor R.O.)
Rogue One
The Last Jedi
Solo

Effie

Avatar

Ik ben er nog steeds niet uit welke ik slechter vind: The Last Jedi of het tenenkrommende The Phantom Menace. Ik weet wel dat ik ze allebei nooit meer ga bekijken. Hoewel baby-Anakin en JarJar beide om te kotsen waren, neig ik er toch naar om The Last Jedi onderaan de lijst te zetten. Wat een mislukking was dat zeg. Slaat de plank compleet mis. Deze poll:
1. Rogue One, steekt met kop en schouders boven de rest van deze lijst uit.
2. The Force Awakens
3. Solo, helemaal zo slecht nog niet, maar had er iets meer van verwacht.

Dan een tijd niets...

4000000. The Last Jedi, de meest onzinnige en waardeloze Star Wars film allertijden.

esteban

Avatar

1 | TFA
2 | TLJ
3 | SOLO
4 | RO

Van Rogue One vond ik enkel de laatste 20 minuten goed. Die kartonnen personages konden mij in de eerste driekwart amper boeien, daar zat niets van vlees aan.

Sunspot

Avatar

Rogue One.

Solo nog niet gezien

NieuwsFilm

meest populair