Spin-offs in 'Mission: Impossible'-filmreeks mogelijk?

Spin-offs in 'Mission: Impossible'-filmreeks mogelijk?

Te starten met Ilsa Faust?

Eerder dit jaar debuteerde Mission: Impossible - Fallout in de wereldwijde bioscoopzalen. Het zesde deel in de reeks bleek een daverend succes. Na een goed ontvangst behaalde de stunt-/actiefilm de hoogste behaalde omzet voor een M:I-film tot op heden. Wereldwijd staat de teller op bijna $800 miljoen. Een zesde vervolg in de franchise is echter nog niet zo zeker.

Tijdens een Q&A liet Fallout-regisseur Christopher McQuarrie weten dat er spin-offs worden overwogen. "We hebben het gehad over meerdere Mission spin-offs. Mission gaat vooral over de heldendaden van dit personage. Hoe zouden de spin-offs er dan uitzien? Zouden het nog steeds Mission: Impossible films zijn? De gekke dingen die Tom Cruise uithaalt bepalen nu eigenlijk de Mission-films," aldus McQuarrie.

Zou er dan een spin-off kunnen komen rond bijvoorbeeld Ilsa Faust, gespeeld door Rebecca Ferguson? McQuarrie tegenover Collider: "Het voelt voor mij dat Ilsa onderdeel uitmaakt van een team. Hoe zou een film rond Benji zijn? Wat is Benji zonder het team? En eerlijk, wat is Ethan zonder het team? Hij heeft ze nodig."

Het lijkt er dus op dat McQuarrie niet veel zin heeft om een spin-off te maken rondom bestaande personages. De fans zullen dus moeten wachten op de aankondiging van een zevende M:I.

Of zie jij wel een spin-off rond de individuele personages zitten, bijvoorbeeld over Ving Rhames' Luther Stickell en Simon Peggs Benji Dunn? Of is zoiets een slecht idee?



NieuwsFilm

meest populair