'Indiana Jones 5' krijgt weer mondiaal verhaal

'Indiana Jones 5' krijgt weer mondiaal verhaal

Ze blijven weg van Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull.

Maar weinig mensen werden echt enthousiast van Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull uit 2008. Het vierde deel had een opmerkelijk plot en speelde zich bovendien vooral af in de States. Dit laatste was bij de eerdere trilogie niet het geval. In gesprek met Comingsoon.net heeft producent Frank Marshall beloofd dat Indiana Jones 5 weer terugkeert naar een mondiale insteek.

Hierover was Marshall heel duidelijk. Op de vraag van Comingsoon.net of de insteek van de film verbreed zou worden ten opzichte van Crystal Skull gaf de producent enkel het duidelijke antwoord "ja". Ook gaf hij aan dat er nu een "schrijverskamer" is ingericht die ervoor moet zorgen dat de juiste ideeën worden verzameld, waarvan scriptschrijver Jonathan Kasdan (Solo: A Star Wars Story) het hoofd is.

Tevens hoopt Marshall dat Lucasfilm meer tijd vrij gaat maken voor Indiana Jones, zeker er nu wordt afgestapt van één Star Wars-film per jaar.

Voor Indiana Jones keren Steven Spielberg en Harrison Ford weer terug. De eerste zit in de regiestoel en de tweede speelt voor de vijfde keer het titelpersonage. Vooralsnog staat deel 5 gepland voor de zomer van 2021.



NieuwsFilm

meest populair