Nicolas Cage wil graag Lex Luthor spelen

Nicolas Cage wil graag Lex Luthor spelen

Zijn superheld-dagen zijn voorbij, maar een 'villain' spelen ziet hij wel zitten!

Het had niet veel gescheeld of Nicolas Cage had Superman gespeeld in de jaren negentig. Cage werd destijds gecast als de wereldberoemde superheld in Superman Lives. Tim Burton zou de regie op zich nemen en Kevin Smith zou voor het script zorgen. Toch kwam de film nooit van de grond en werd het project geschrapt voordat de productie überhaupt begon. Afgezien van een paar foto's van Cage als Superman is er helaas geen ander beeldmateriaal.

Tijdens een recent interview werd de 54-jarige acteur gevraagd of hij toch nog eens Superman zou willen spelen, of een andere superheld, zoals de gewelddadige Big Daddy in Kick-Ass. Hij zei dat zijn superheld-dagen achter hem liggen, maar hij zou wel maar wat graag een van Supermans aardvijanden willen spelen, namelijk Lex Luthor. Toen de acteur werd gevraagd of hij wel interesse heeft in het spelen van een villain zei hij meteen: ''Ik zou een geweldige Lex Luthor kunnen spelen! Dat zou echt grandioos zijn!''

Toch lijkt de kans klein dat het zal gebeuren: Jesse Eisenberg was natuurlijk al te zien als Lex Luthor en er bestaat een kans dat hij terugkeert, al is het nog tamelijk onduidelijk hoe DC Comics hun filmuniversum in de komende jaren willen uitbreiden. Het is niet de eerste keer dat Cage interesse toont in het spelen van een DC's slechteriken; zo liet hij al eerder weten maar wat graag the Joker te willen spelen, aangezien het de perfecte rol voor hem zou zijn. Ook dat lijkt onwaarschijnlijk; Jared Leto zal hoogstwaarschijnlijk terugkeren als 'The Clown Prince of Crime' en ook zal Joaquin Phoenix volgend jaar als the Joker te zien zijn.



NieuwsFilm

meest populair