John Carpenter zou graag nog een film willen maken

John Carpenter zou graag nog een film willen maken

Heeft hij daar eigenlijk wel tijd voor met al dat gegame?

Deze maand wordt na een periode van negen jaar de Halloween-franchise voortgezet met een nieuw deel, verwezenlijkt door David Gordon Green. De serie begon uiteraard met John Carpenter, die zich later bovenal ook op andere titels stortte. De 70-jarige Amerikaan is verantwoordelijk voor meer dan twintig projecten. Zijn laatste stamt alweer uit 2010 met The Ward. De horror met Amber Heard in de hoofdrol werd niet bepaald warm onthaald, wat er mogelijk voor heeft gezorgd dat Carpenter afstand nam van het film maken. Toch zou hij zijn oude werk weer willen oppakken.

Dat onthulde de filmmaker aan Entertainment Weekly. "Ik zou graag iets willen regisseren, zolang het maar bij mijn leeftijd past. Ik ga niet nog een 'The Thing' maken. Dat kan ik je nu wel vertellen. Ik ga niet weer naar het noordpoolgebied. Dat ga ik niet doen. Ik wil het wat rustiger aan doen en mezelf vermaken!"

Bekijk de afbeeldingGek is dat laatstgenoemde niet. Een jaar geleden vertelde Carpenter al dat regisseren zwaar geworden is. Dat zou voornamelijk zo komen omdat hij dan vroeg moest opstaan. Als hij zichzelf een duwtje in de juiste richting zou kunnen geven, dan ziet hij een uitstapje naar een ander continent wel zitten. "Ik heb altijd iets in Europa willen doen. Of iets in Venetië. Ik heb er daarentegen nog geen verhaal voor. Maar wat een plaats is dat! Wat een vreemde plek!"

Carpenter legt vervolgens uit waarom het zo moeilijk is om die knoop door te hakken. Hij heeft het kennelijk druk genoeg. "Er zijn twee belangrijke dingen in mijn leven. Basketbal, wanneer het seizoen begint, en videospellen. En om videospellen te spelen moet je in een stoel zitten en verder eigenlijk niets doen. Daar ben ik dol op. Dat is momenteel mijn werk. Op mijn gat zitten en niets doen!"



NieuwsFilm

meest populair