Regisseur legt uitstel 'X-Men: Dark Phoenix' uit

Regisseur legt uitstel 'X-Men: Dark Phoenix' uit

Er is niks aan de hand.

Simon Kinberg, regisseur van Dark Phoenix, legt in een nieuw interview uit waarom zijn film uitgesteld is. Oorspronkelijk moest de actiefilm in november 2018 in de bioscopen draaien, maar vervolgens werd deze uitgesteld naar februari 2019. Dat was niet genoeg, Fox besloot de release namelijk nog verder uit te stellen naar juni 2019.

Nu legt Kinberg aan Collider uit dat de heropnames heel normaal zijn. En dat er vooral gewerkt wordt aan een betere film. "We richten ons vooral op de derde akte, vooral als het aankomt op de emoties en de fysieke schaal en actie in die derde akte. En er waren wat dingen in de eerste twee aktes van de film - een paar dingen maar - die moesten veranderen om de wijzigingen in de derde akte goed plaats te bieden en alles consistent te laten voelen. "

Maar de heropnames zijn niet de enige reden achter het uitstel. Extra werk aan de visuele effecten en de optie van een betere releasedatum lagen er ook aan ten grondslag. "We vonden 14 februari eerst een mooie datum, maar toen we ons realiseerden dat de visuele effecten dan nog niet klaar zouden zijn, en de datum van Gambit open kwam te liggen omdat die nog niet klaar zou zijn voor 7 juni, besloten we uit te stellen. Juni was volgens ons en de studio een betere kans voor de film wereldwijd. Meer schermen, meer IMAX-schermen en een betere kans in China, waar deze films veel publiek trekken."

Geen ramp dus, maar gewoon extra tijd om aan de film te sleutelen.

NieuwsFilm

meest populair