Eerste recensies 'Venom': Gekke en grappige puinhoop

Eerste recensies 'Venom': Gekke en grappige puinhoop

De recensenten zijn niet heel enthousiast.

Vanaf deze week draait Sony Pictures' gelijknamige Marvel-superheldenfilm Venom in de Nederlandse bioscoopzalen. Na de eerste online reacties stromen nu ook de uitgeschreven recensies online. Hieronder een aantal quotes uit deze recensies over de film van regisseur Ruben Fleischer en met acteur Tom Hardy als Venom a.k.a. alter ego Eddie Brock.

De film staat na 53 recensies op een erg magere 30% op Rotten Tomatoes, met een 4,3/10 als gemiddelde beoordeling. Hieronder zeven mogelijk licht spoilende passages uit de recensies.



FilmTotaal
"Venom is een ontzettend middelmatige superheldenfilm. Eentje die naast bioscoopknallers als Thor Ragnarok of Deadpool weinig indruk maakt. Men had die kijkwijzersticker beter kunnen omtoveren naar de hoogste leeftijdsgrens."

IndieWire
"Deze radicaal andere aanpak zal voor sommigen zeker schokkend zijn, maar het feit dat deze film nooit in dezelfde wereld zou kunnen bestaan als Captain America: Civil War, ondanks hetzelfde bronmateriaal, maakt deel uit van zijn charme."

Rolling Stone
"Zelfs de geweldige Tom Hardy wordt verslagen door dit duivelse Marvel-product, dat een poel van simplistisch, ingetogen PG-13-gedoe is in plaats van de enge, duistere en krachtige film waarvan de fans al het recht hadden om deze te verwachten."

New York Magazine/Vulture
"De film bevat een enorme rijkdom aan lachscènes die voortkomen uit een soort actie-komische slapstick waarvan ik oprecht niet wist dat Tom Hardy dit in zich had."

TheWrap
"Als je in All of Me Steve Martin zou vervangen door Tom Hardy en Lily Tomlin omruilde voor een stuk gekauwde zwarte drop, dan zou je Venom hebben."

Tribune News Service
"Het is een puinhoop, maar wow, het is een leuke, fascinerende puinhoop."

Comic Book Movie
"Venom is gek, raar, grappig en misschien zelfs een beetje een rommeltje - maar blijft vermakelijk. Het zal interessant zijn om te zien hoe - als dit Spider-Man filmuniversum zonder Spider-Man doorgaat - het geheel zich ontwikkelt. Er is zeker een potentieel."

NieuwsFilm

meest populair