Fan Bingbing sluit deal met Chinese overheid: krijgt megaboete van $130 miljoen

De Chinese actrice gaat diep door het stof.

De Chinese actrice Fan Bingbing (X-Men: Days of Future Past, Feng Shen Bang) is weer terecht. Bingbing leek maandenlang van de aardbodem verdwenen te zijn. Nu blijkt dat ze een megaboete krijgt van de Chinese overheid, omdat ze miljoenen dollars aan inkomsten voor de belastingdienst heeft verzwegen. Bingbing reageert nu ook zelf op alle ophef en dit nieuws!

Fan Bingbing is gelukkig weer boven water. Al maanden werd zij niet meer in het openbaar gezien en liet zij niets meer van zich horen op social media. In mei dit jaar werd Bingbing door de Chinese overheid beschuldigd van belastingfraude. Er werd volop gespeculeerd dat die beschuldigingen iets te maken hadden met haar vermissing. Het Chinese staatspersbureau Xinhua meldt nu dat Bingbing een boete krijgt van bijna $130 miljoen voor haar belastingontduiking. Hiermee voorkomt ze rechterlijke vervolging.

Reactie Bingbing
Bingbing zou als populair actrice een zogenaamd 'yin-yang-contract' hebben afgesloten. Bij zulke contracten wordt er een lager inkomen opgegeven aan de belastingdienst. Nu de deal rond is, reageert Bingbing zelf ook op het nieuws via Weibo, een bekend social-mediaplatform in China. "Ik schaam me diep dat ik belastingfraude heb gepleegd", schrijft de 37-jarige Bingbing. "Als publiek figuur moet ik juist een voorbeeld zijn voor de samenleving en de industrie en dit mag nooit meer gebeuren". Haar manager blijft overigens nog wel vastzitten.

NieuwsFilm

meest populair