Waarom 'Hellboy' een reboot krijgt

Waarom 'Hellboy' een reboot krijgt

Het wordt een behoorlijk duistere film.

Was er een reboot van Hellboy nodig? Niet per se, maar toch komt die er. Niet Ron Perlman, maar David Harbour kruipt ditmaal in de huid van de rode duivel. Bedenker Mike Mignola van het personage legt nu uit waarom er gekozen is voor een reboot.

Tijdens een interview met Deadline stelde hij dat de keuze van Guillermo del Toro om niet terug te keren voor een derde film aan de basis van de beslissing lag. "We hebben er echt heel erg lang over nagedacht, " vertelde Mignola. "In het begin dachten we de verhaallijn van Del Toro voort te zetten, maar we vroegen ons af of dat wel eerlijk zou zijn voor een nieuwe regisseur." Daarop werd dan ook besloten om opnieuw te beginnen, vooral ook wat de stijl betreft.

"Neil [Marshall] is een horrorregisseur, dus het idee was om een duistere film te maken. Als je iemand kiest, laat die persoon dan op zijn best presteren. Dus we gingen door het scenario en haalden alle Del Toro-elementen eruit, zodat we zeker wisten dat er een andere Hellboy zou komen, die zich zou onderscheiden van de vorige, maar toch trouw aan de comics bleef."

Die krijgen we: een R-Rated film die in april in de bioscoop uitgebracht wordt.



NieuwsFilm

meest populair