Poll

POLL: 'Jurassic World' vs 'Jurassic World: Fallen Kingdom'

Welke van de twee?

door Bram de Groot om 15:27 in Poll
Even geleden plaatsten we in een POLL de Steven Spielberg-klassieker Jurassic Park uit 1993 tegenover de reboot Jurassic World uit 2015 zetten. Het origineel was veruit het geliefdst, met 87 procent van de ruim 1.200 stemmen. Nu zetten we de reboot tegenover het vervolg dat eerder dit jaar verscheen, dus Jurassic World versus Jurassic World: Fallen Kingdom!

Jurassic World van Colin Trevorrow lanceerde het gelijknamige ultra moderne dino-pretpark in 2015 op het witte doek. Met de belangrijkste rollen voor de acteurs Bryce Dallas Howard en Chris Pratt en uiteraard de losgeslagen hybride dino (de Indominus rex) bleek de film een enorm succes. Toch was de ontvangst wat gemiddeld, met een score van 71% en een 6,7/10 op Rotten Tomatoes.

Het vervolg van afgelopen zomer deed het in alles iets minder, maar had wel een duisterder plot en heel veel meer dino's. En opnieuw een losgeslagen hybride dino (de Indoraptor) en Howard en Pratt. De ontvangst werd door Rotten Tomatoes samengevat tot 49% en een 5.6 / 10.

Hieronder de POLL. De vraag is simpel: naar welke deel gaat jouw stem? Is het de de eerste Jurassic World of toch het vervolg Fallen Kingdom?20 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

moviethomthomas

Avatar

Serieus? Moet hiervan een poll komen? De uitslag is hiervan al lang bekend. Als je toch uit 2 films moet kiezen doe dan bijvoobeeld Alien vs Aliens.

Prince John

Avatar

Inkoppertje, al verbaasd het me nog dat dat gedrocht van een Fallen Kingdom zo veel stemmen ophaalt. Maar ja, JW was ook niet meer dan vermakelijk...

Hans43

Avatar

Ik vond ze beide wel vermakelijk maar die nieuwe insteek van het DNA verhaal vind ik niet zo boeiend. Ik moet wel toegeven dat het beter past bij een dino dan een predator haha wat een klote film was dat zeg...

Goku32

Avatar

Hoe kan je hierzo een poll van maken deze twee films waren precies het zelfde. Even slecht

Warhasbegun

Avatar

Nou de eerste was toch duidelijk beter, de tweede was op de openingsscene na echt zeer matig

Frietgezicht

Avatar

Idd wat moviethom zegt. Of Alien 3 vs Predator 2 of Godfather vs Goodfellas ofzo. Iets anders. Dit lijkt echt een poll die snel binnen 3 seconden verzonnen is en weer meningen die al tig keer voorbij gekomen zijn de laatste weken. In polls is er juist de kans om weer eens oude films ter sprake te brengen.

Xenolicker

Avatar

Ik vind 'Jurassic World' de beste want daar heb ik al jaren veel kijkplezier van terwijl ik 'Jurassic World: Fallen Kingdom' nog niet heb gezien. Volgende week ga ik op zoek naar een Blu-ray 3D van de verliezer, maar vraag me vooral over een jaar nog maar eens.

Goov25

Avatar

@Friet volgens mij probeert FT altijd een poll neer te zetten die iets met de actualiteit heeft te maken. Dus films waar nieuws over is gekomen of recente films. Maar ben het helemaal met je eens dat dat niet altijd even interessante polls oplevert. Van mij mogen ze meer lef tonen in hun polls.

Bram

Avatar

@Goov25; beschrijf eens "meer lef tonen in hun polls"? svp.

Frietgezicht

Avatar

@ Goov25, precies hoewel ook JP 2 al weken oud is dus erg actueel is het niet. Maar juist polls die met actualiteit te maken hebben worden al constant besproken in andere onderwerpen.Valt nog mee dat we niet alle titels van Avengers 4 krijgen in een poll om uit te kiezen.Idd meer lef, een poll over oude westerns van Eastwood of iets in die richting zal maybe wat minder views opleveren ofzo. Hij was in het nieuws afgelopen week dus een poll over zijn films was actueel maar toch ook fris.

Guyon2002

Avatar

Hands down Jurassic World. Nadat ik FK had gezien vond ik het een prima film voor de franchise maar de domme fanmomenten en fouten die erin zitten kunnen gewoon echt niet. Met name het verplaatsen van Mainstreet naar de andere kant van het f*ing eiland en die JP pose van Rexy op het eind.
(Voor de mensen die nog moeten zeiken dat het park nou ''toevallig'' een vulkaan heeft, dat ding staat er al sinds Jurassic Park en is bedacht door Michael Chrichton zelf.)

Artificialis

Avatar

Allebei slecht, allebei onrealistischer dan I, II en zelfs III. Jurassic World een teleurstelling, Fallen Kingdom een gedrocht dat zelfs met de continuïteit van de andere films heeft durven spelen. Troep voor jonkies.

Ereptile

Avatar

Jurassic World Smiley face Fallen Kingdom vond ik vermakelijk en op sommige momenten wel goed, maar het gevoel dat ik had bij Jurassic World in de zaal kreeg ik niet bij FK.

ThomasOMalley

Avatar

Als je deel 1 slecht vond en toch in de bioscoopzaal zat voor deel 2 ben je niets minder dan een masochist. Blijf thuis voor deel 3 aub.

chefry1983

Avatar

Niet moeilijk natuurlijk. Deel 1 was prima vermaak en origineel vanuit een ander oogpunt. Deel 2 was zeer matig maar de effecten in de bios waren wel gaaf.

Goov25

Avatar

@Bram wat Frietgezicht ook zegt.. Keuze qua polls niet laten leiden door de actualiteit (hopende op meer views, verwacht ik?), maar door kwaliteit en variatie. Van elke acteur en actrice, elk genre en elke filmtrilogie/reeks kun je een poll bedenken. Je zou misschien ook polls kunnen gebruiken om meer inzicht in je ledenbestand te kunnen krijgen; bijvoorbeeld leeftijden, lievelingsgenres of aantal films je kijkt per maand. Of je leden zelfs meer mee te laten denken over FT: bijvoorbeeld wel of geen FT offtopic, welke onderwerpen ze in polls willen, of hoe bepaalde recensenten bevallen ;) Je kunt zoveel meer bereiken met polls Bram Smiley face

ThomasOMalley

Avatar

^Dat is inderdaad geen slecht idee. Eén artikel met de vraag of iedereen een top 3 suggesties voor een leuke poll wilt indienen en je kan maanden vooruit.

Master Of Films

Avatar

Waar blijven de volgende polls:

Wat wordt de nieuwe titel van Avengers 4.
Gaat Battfleck weer Batman spelen.

Xenolicker

Avatar

^ Volgende week bij Filmtotaal: Wat zijn de beste Filmpollpolls?!

Xenolicker

Avatar

Sorry, da's in ieder geval één poll teveel geloof ik...

nieuwslaatste nieuws

meest populair