Superman bestaat in 'Venom' en Minions in 'Mortal Engines'

Superman bestaat in 'Venom' en Minions in 'Mortal Engines'

Leuke verwijzingen in nieuwe blockbusters.

Afgelopen week verscheen Venom in de bioscoop en kreeg het in december te verschijnen Mortal Engines een nieuwe trailer. In beide films blijken verwijzingen te zitten naar andere franchises. Ondanks dat dit slechts kleine verwijzingen zijn, zijn onderstaande beschrijvingen voor sommigen spoilers.

In Venom komt een scène voor waarin Eddie Brock (Tom Hardy) en Venom binnendringen bij het tv-station. Gedurende de scène bespreken Eddie Brock en Anne Weying (Michelle Williams) de zwakte van de symbioot. Er wordt gezegd dat Venom niet tegen geluidsaanvallen (en vuur) kan, en dan zegt Anne dat dit Eddie en Venoms "Kryptonite" is. Met dat woord wordt het bestaan van Superman - al dan niet in comic-vorm - bevestigd.

En dan de Minions in Mortal Engines van producent Peter Jackson. Deze bekende figuurtjes uit de Despicable Me-franchise zijn te zien in de film en dat is iets dat aansluit op het boek. Het verhaal speelt zich zo'n 1700 jaar af vanaf nu en dan worden bepaalde stripfiguren aangezien voor religieuze figuren. In de boeken zijn dat bijvoorbeeld Disney's Mickey Mouse en Goofy. Aangezien deze figuren niet gebruikt konden worden, koos studio Universal Pictures voor hun eigen Minions. Overigens zou het aandeel in de film voor de figuurtjes beperkt zijn; waar het bronmateriaal juist stilstaat bij het belang ervan.

Venom draait op dit moment succesvol in de wereldwijde bioscoopzalen. Mortal Engines verschijnt op 6 december in de Nederlandse zalen.



NieuwsFilm

meest populair