Acteur Scott Wilson overleden

Acteur Scott Wilson overleden

The Walking Dead acteur werd 76 jaar oud.

Acteur Scott Wilson, die de laatste jaren van zijn leven voornamelijk was te zien in series zoals The OA en natuurlijk The Walking Dead is onlangs op 76 jarige leeftijd overleden. In The Walking Dead was hij maar liefst 37 afleveringen te zien als het geliefde personage Hershel Greene, dat een belangrijke rol speelde in seizoen 2 t/m seizoen 4.

Maar ook heeft Wilson in héél wat films gespeeld; zo begon hij zijn acteercarrière meer dan vijftig jaar geleden, in de film In the Heat of the Night, uit 1967. Daarna was hij te zien in films zoals bijvoorbeeld The Great Gatsby, A Year of the Quiet Sun en The Ninth Configuration, die hem een Golden Globe nominatie opleverde voor Best Actor in a Supporting Role. Zijn laatste film was Hostiles, waarin hij te zien is naast Rosamund Pike en Christian Bale.

Het Amerikaanse tv-kanaal AMC, dat The Walking Dead produceert, maakte het overlijden van de acteur als eerste bekend: "Scott zal worden herinnerd als een groot acteur en een nog beter persoon. Zijn rol als Hershel zat in het emotionele hart van de serie." Minder dan een uur voordat het overlijden van de acteur bekend werd gemaakt, kondigde een van de schrijvers van de serie aan dat Hershel in het negende seizoen zou terugkeren.



NieuwsFilm

meest populair