Hostiles

Hostiles (2017)

We are all... Hostiles.

Ongemakkelijke balans tussen romantisering en nuancering van het westerngenre en bijbehorend tijdperk.
play

7,0 details

  • 134 Min
  • Avontuur
  • Drama
  • Western
  • Actie
  • Verenigde Staten
134 Min Verenigde Staten

Het is 1892 en een soldaat die een enorme hekel aan Indianen heeft staat op het punt om met pensioen te gaan, maar er staat hem nog één klus te wachten. Ironisch genoeg moet hij een op sterven liggende Cheyenne-opperhoofd en diens gezin terugbrengen naar de stam waar ze vandaan komen. Tijdens hun reis van Nieuw-Mexico naar Montana stuiten de heren op een jonge weduwe wier familie is vermoord. Ongeacht hun onderlinge frictie bundelen de soldaat en de indiaan hun krachten om de reis te overleven en hun medereizigers te beschermen tegen vijandige Comanche-stammen.

Regie
Scott Cooper
Cast
Rory Cochrane, Stephen Lang, Scott Wilson, Peter Mullan, Wes Studi, Christian Bale, Ben Foster, Rosamund Pike, Adam Beach, Jesse Plemons, Q'orianka Kilcher, Bill Camp, Paul Anderson, Timothée Chalamet, Tanaya Beatty, Robyn Malcolm, David Midthunder, John Benjamin Hickey, Scott Shepherd, Stafford Douglas, Jonathan Majors, Ava Cooper, Stella Cooper, Gray Wolf Herrera.
Release
02.09.2017
Release NL
29.03.2018
Release DVD
30.08.2018

Filmtotaal Recensie

Regie: Scott Cooper | Cast: Christian Bale (Joseph Blocker), Rosamund Pike (Rosalie Quaid), Wes Studi (Yellow Hawk), Rory Cochrane (Thomas Metz), Jesse Plemons (Rudy Kidder), Ben Foster (Charles Wills), Timothée Chalamet (Philippe DeJardin), e.a. | Speelduur: 134 minuten | Jaar: 2017

'The essential American soul is hard, isolate, stoic, and a killer. It has never yet melted.' Met dit citaat van de Engelse schrijver D.H. Lawrence opent Hostiles. Legerofficier Joseph Blocker voldoet precies aan die omschrijving. Zijn hele leven heeft hij uit naam van de staat oorlog gevoerd; eerst in de Amerikaanse burgeroorlog en de laatste decennia tegen dat wat er nog over is van de oorspronkelijke bevolking. Nu de Indiaanse oorlogen bijna gestreden zijn, krijgt hij nog één laatste missie. Hij dient Yellow Hawk samen met diens familie te escorteren naar hun geboortegrond aan de andere kant van het continent.

De bedoeling is dat de man daar in het Cheyenne-reservaat in vrede kan sterven in plaats van in de cel waar de familie al zeven jaar vast zit. Bij wijze van pr-stunt wordt de oude en ernstige zieke indiaanse krijgsgevangene echter gratie verleend. De verbeten en gedesillusioneerde - in feite getraumatiseerde - officier peinst er niet over om mee te werken: Yellow Hawk heeft de dood van veel van zijn makkers op zijn geweten. Maar als hij weigert, komt hij voor de krijgsraad en kan hij dag zeggen tegen zijn pensioen. En dus begint een maandenlange tocht dwars door gevaarlijk gebied, waar het wemelt van rivaliserende indianenstammen en blanke roversbendes. De oude vijanden worden gedwongen samen te werken om deze reis levend te volbrengen.

videotrailers & clips

alle artikelen (3)

Hostiles Nieuwsberichten