Dwayne Johnson en 'Jumanji 2'-regisseur maken Netflix-film

Dwayne Johnson en 'Jumanji 2'-regisseur maken Netflix-film

'John Henry and the Statesman' zal vol legendarische karakters zitten.

Dwayne Johnson en Jumanji: Welcome to the Jungle-regisseur Jake Kasdan hebben indruk op de juiste mensen gemaakt. Het tweetal werkt samen aan een filmproject genaamd John Henry and the Statesman en Netflix heeft zojuist een biedoorlog voor de rechten overwonnen. Het is de bedoeling dat de heren hun beroepen opnieuw zullen uitvoeren: Johnson neemt de hoofdrol voor zijn rekening en Kasdan de film.

Hoeveel Netflix voor het project heeft neergeteld is onbekend. Over het plot weten we ook niet veel, behalve dat het titelkarakter de gelijknamige Afro-Amerikaanse spoorwegarbeider annex volksheld is. Met een moker in de hand werkte hij in de 19e eeuw aan een spoortunnel. Henry moest het tegen de technologie van de stoomboor opnemen die zijn werk sneller uitvoerde. Volgens de legende zou hij de strijd zijn aangegaan en won. Hij bekocht het wel met de dood.

In de film, die door sommige bronnen een familie- en actiefilm genoemd wordt, zal Johnson een ensemble van andere populaire en mythische figuren leiden. Het brein achter het verhaal is Tom Wheeler. Voorheen schreef hij de scenario's van titels als The Lego Ninjago Movie en Puss in Boots. Wanneer Johnson en co. de kans krijgen om de film te maken is niet bericht. Ook niet wanneer Netflix het eindresultaat op hun platform wil zien.

NieuwsFilm

meest populair