Celebrity

Maggie Gyllenhaal laat zich uit over aanklachten jegens James Franco

Beiden kennen elkaar goed van The Deuce serie.

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FILMTOTAAL is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FILMTOTAAL. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FT

door Wouter Drummen om 13:06 in Celebrity
Eerder dit jaar werd James Franco door meerdere actrices aangeklaagd wegens seksueel misbruik en ongepast gedrag op de filmset. Busy Philipps is een van de actrices die beweert misbruikt te zijn door de bekende acteur. In haar mémoire, This Will Only Hurt a Little, zegt ze dat Franco haar ook een keer hard op de grond gooide toen ze beiden werkten aan Freaks en Geeks. Franco bood de volgende dag wel zijn excuses aan, maar zulke dingen gebeurde volgens haar vaker.

Nu laat ook Maggie Gyllenhaal zich uit over James Franco, aangezien ze hem goed kent van de dramaserie The Deuce, waar beiden de hoofdrollen in vertolken. Gyllenhaal, tevens een van de producenten van de serie, zei: ''Ik vond dat het deels mijn verantwoordelijkheid was om hier iets aan te doen. Toen ik er voor het eerst over las, in de LA Times, waren we allemaal erg gechoqueerd en namen we de aanklachten zeer serieus. We hebben met elke vrouw van de crew en cast gesproken om te zien of ze altijd met respect door James behandeld werden: iedereen zei dat James zich altijd netjes gedroeg en dat dat nog steeds zo was''.

Volgens Gyllenhaal was het ook belangrijk om door te gaan met de serie, met Franco erbij. Denk bijvoorbeeld maar eens aan Kevin Spacey, die, naar meerdere aanklachten, uit de film All the Money in the World werd geknipt en niet meer mocht terugkeren voor de uiterst populaire serie House of Cards. Zo ging Gyllenhaal verder: ''Onze serie gaat over misogynie. Het gaat over ongelijkheid in de filmindustrie. Het is een uiterst belangrijk onderwerp. Ik wil dit verhaal dan ook vertellen. Ik wil Candy, mijn personage, blijven spelen en het uit het perspectief van een vrouw laten zien, al helemaal nu we het er allemaal over hebben.

Ik wil dat we ermee doorgaan. Alle vrouwen in deze serie zetten sterke en geloofwaardige personages neer. Het zou onterecht zijn om de hele serie te stoppen vanwege de beschuldigingen gericht tegen een persoon. Dat is in mijn ogen, het tegenovergestelde van gerechtigheid. Maar ik geloof natuurlijk wel dat er gevolgen zouden moeten zijn voor iedereen die vrouwen niet respecteert en misbruikt!
''

15 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Ang3l

Avatar

Erg goede serie trouwens, The Deuce.

Moviemagic

Avatar

Die halo rond haar hoofd zal inmiddels wel verblindend zijn. Zomaar na beschuldigingen elke vrouw vragen of hij iets bij haar geflikt heeft.

Maar ik geloof natuurlijk wel dat er gevolgen zouden moeten zijn voor iedereen die vrouwen niet respecteert en misbruikt!''


Geen mannen die misbruikt worden...kuch voorbeeld Kevin Spacey.

Ereptile

Avatar

Inderdaad een keurige response en ook goed dat de actrices zijn ondervraagd.

Frietgezicht

Avatar

Die Maggie zou mijn hond zich nog niet aan vergrijpen

Novarellum

Avatar

Lekker relevant frietgezicht

GreenHornet

Avatar

Gelukkig heeft hij weer werk

Artificialis

Avatar

Er wordt ook steeds over mannen gepraat alsof het een stel ongecontroleerde wolven zijn. Het zijn gewoon mensen hoor. Het zal vrouwen verbazen hoeveel problemen voorkomen kunnen worden door gewoon duidelijk te zijn. James Franco was jarenlang een jonge hond. Soms moet je gewoon even aan de riem trekken.

conspiracy

Avatar

Ja, je wordt vast verkracht, gedrogeerd of aangerand omdat je niet duidelijk genoeg bent.Me-too is wat mij betreft onzin. Strafbaar feit gepleegd, dan ga je naar een rechter of de politie niet naar Facebook. Maar dat neemr niet weg dat er veel machtbeluste, geweteloze klootzakken zijn die dit soort fratsen uithalen. En met een duidelijk nee'tje kom je er dan niet altijd mee weg.

centr1no

Avatar

conspiracy "Ja, je wordt vast verkracht, gedrogeerd of aangerand omdat je niet duidelijk genoeg bent."

Belachelijke uitspraak. Niemand die dat impliceert.

Dat #metoo door media gedegradeerd is naar het niveau van een heksenjacht op iedereen die ooit geflirt heeft met iemand die daar niet van gecharmeerd was is bedroevend.
En het blijft een simpel feit dat aanhoudend ongepast gedrag
alleen maar aanhoudend is omdat er niet wordt ingegrepen.
conspiracy "En met een duidelijk nee'tje kom je er dan niet altijd mee weg."

Als je er met "nee" niet mee weg komt is dat een hele andere categorie van ongewenst gedrag en lijkt het mij des te meer van belang dat het niet stil gehouden wordt.

conspiracy

Avatar

Niemand die dat zegt? Het wordt in de opmerking voor mij (waar ik op reageer) gezegd toch. Dus absoluut niet belachelijk.En wat ik zeg met dat je met een nee er niet mee weg komt, is hetzelfde wat jij bedoeld. Al maak ik uit jouw bericht op dat jij het liever op Facebook slingert en ik vind dat je ermee naar justitie moet gaan.

Artificialis

Avatar

conspiracy "Ja, je wordt vast verkracht, gedrogeerd of aangerand omdat je niet duidelijk genoeg bent."

Ging het maar om verkrachting, drogering en aanranding, dan was het een serieuze beweging geweest. Maar het gaat natuurlijk over ongepaste opmerkingen, ongewenst flirten en aanraking op zichzelf.

conspiracy

Avatar

Nouwjah dat zal vast de doelstelling in het begin geweest zijn, maar nu is het inderdaad alleen nog modder gooien om anderen maar te besmeuren.

MelancholicAlcoholic

Avatar

"Dat #metoo door media gedegradeerd is naar het niveau van een heksenjacht op iedereen die ooit geflirt heeft met iemand die daar niet van gecharmeerd was is bedroevend."

Dat is niet zo. Dat willen sommigen mensen graag, omdat ze ieder pietseltje dat vrouwen opkomen voorzichzelf ervaren als een grove belediging aan het adres van verkrachters. Waarmee zij zich identificeren.

De machtsverhouding tussen mannen en vrouwen in de maatschappij is SUPERSCHEEF. Dat #MeToo wordt ERVAREN als onrecht ligt aan sommigen mannen, niet aan die bepotelde vrouwen.
~ The Melancholic Alcoholic.

centr1no

Avatar

Conspiracy "Al maak ik uit jouw bericht op dat jij het liever op Facebook slingert en ik vind dat je ermee naar justitie moet gaan."

Dat is een rare gedachtengang die jij maakt.
Ik ben het met jou eens en jij bevestigt dat, maar je draait het om naar dit?
Melancholic Alcoholic "Bla bla"

Als jij eens lekker ergens anders gaat lopen trollen.

nieuwslaatste nieuws

meest populair