Amber Heard geeft krachtige speech voor alle #MeToo slachtoffers

Amber Heard geeft krachtige speech voor alle #MeToo slachtoffers

Ze laat zich ook uit over haar eigen pijnlijke verleden.

Recentelijk verscheen Johnny Depp op de cover van het tijdschrift GQ, waarin hij zich voor het eerst uitliet over zijn relatie met actrice Amber Heard; deze relatie kwam op een pijnlijke manier ten einde. Heard klaagde de Pirates of the Caribbean acteur aan wegens mishandeling, maar Depp heeft dit altijd ontkend en deed dat opnieuw in het recente interview met GQ. Nu bijt Amber Heard van zich af.

Zo was de 32-jarige Heard afgelopen dinsdag aanwezig op het Incredible Women gala in Los Angeles, waar de Aquaman actrice een speech gaf: ''De brief die ik nu voordraag heb ik een lange tijd geleden geschreven voor alle vrouwen zonder stem. Net zoals zij, heb ik me op een bepaald moment, ook alleen gevoeld. Dit betekent heel veel voor mij om dit nu met jullie te delen, met alle sterke en moedige vrouwen die hier aanwezig zijn, bijna twee en een half jaar nadat ik deze brief heb geschreven''.

Heard liet zich uit over de fysieke en emotionele schade die ze had opgelopen in haar relatie met Johnny Depp, een periode die ze beschrijft als: ''Een van de pijnlijkste en moeilijkste periodes in mijn hele leven''. Ook zegt ze dat de slachtoffers vaak niet geloofd worden: ''Laten we eens beginnen met de harde waarheid te vertellen. Wanneer een vrouw zich uitlaat over alles wat zij heeft meegemaakt, hoe ze geleden heeft en hoe oneerlijk het is, dan wordt ze vaak, in plaats van geholpen en gerespecteerd te worden, juist aangevallen, in twijfel getrokken en belachelijk gemaakt. Achter haar hele verhaal komt een vraagteken te staan en er wordt getwijfeld aan haar verhaal. We maken hele lastige en enge dingen mee, maar de waarheid is dat wat volgt vaak nog veel moeilijker is''.

De actrice gelooft dat de slachtoffers niet de hulp krijgen die ze nodig hebben en dat daardoor veel vrouwen zich er nog niet over durven uitlaten: ''Het is geen wonder dat zo veel van ons stil blijven, in de hoop nog een beetje waardigheid te behouden. De angst om genegeerd te worden door onze entourage is het engste wat er bestaat. Maar ik wil jullie nu allemaal vertellen dat dat niet meer hoeft. Het is niet makkelijk ons uit te laten over ons pijnlijke verleden, om voor ons zelf op te komen en helemaal alleen de waarheid te vertellen, maar de wereld is aan het veranderen. Als we allemaal samen staan en een leger van stemmen vormen, hoeven we niet meer bang te zijn voor de stilte''.



NieuwsFilm

meest populair