Celebrity

Amber Heard geeft krachtige speech voor alle #MeToo slachtoffers

Ze laat zich ook uit over haar eigen pijnlijke verleden.

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FILMTOTAAL is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FILMTOTAAL. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FT

door Wouter Drummen om 10:37 in Celebrity
Recentelijk verscheen Johnny Depp op de cover van het tijdschrift GQ, waarin hij zich voor het eerst uitliet over zijn relatie met actrice Amber Heard; deze relatie kwam op een pijnlijke manier ten einde. Heard klaagde de Pirates of the Caribbean acteur aan wegens mishandeling, maar Depp heeft dit altijd ontkend en deed dat opnieuw in het recente interview met GQ. Nu bijt Amber Heard van zich af.

Zo was de 32-jarige Heard afgelopen dinsdag aanwezig op het Incredible Women gala in Los Angeles, waar de Aquaman actrice een speech gaf: ''De brief die ik nu voordraag heb ik een lange tijd geleden geschreven voor alle vrouwen zonder stem. Net zoals zij, heb ik me op een bepaald moment, ook alleen gevoeld. Dit betekent heel veel voor mij om dit nu met jullie te delen, met alle sterke en moedige vrouwen die hier aanwezig zijn, bijna twee en een half jaar nadat ik deze brief heb geschreven''.

Heard liet zich uit over de fysieke en emotionele schade die ze had opgelopen in haar relatie met Johnny Depp, een periode die ze beschrijft als: ''Een van de pijnlijkste en moeilijkste periodes in mijn hele leven''. Ook zegt ze dat de slachtoffers vaak niet geloofd worden: ''Laten we eens beginnen met de harde waarheid te vertellen. Wanneer een vrouw zich uitlaat over alles wat zij heeft meegemaakt, hoe ze geleden heeft en hoe oneerlijk het is, dan wordt ze vaak, in plaats van geholpen en gerespecteerd te worden, juist aangevallen, in twijfel getrokken en belachelijk gemaakt. Achter haar hele verhaal komt een vraagteken te staan en er wordt getwijfeld aan haar verhaal. We maken hele lastige en enge dingen mee, maar de waarheid is dat wat volgt vaak nog veel moeilijker is''.

De actrice gelooft dat de slachtoffers niet de hulp krijgen die ze nodig hebben en dat daardoor veel vrouwen zich er nog niet over durven uitlaten: ''Het is geen wonder dat zo veel van ons stil blijven, in de hoop nog een beetje waardigheid te behouden. De angst om genegeerd te worden door onze entourage is het engste wat er bestaat. Maar ik wil jullie nu allemaal vertellen dat dat niet meer hoeft. Het is niet makkelijk ons uit te laten over ons pijnlijke verleden, om voor ons zelf op te komen en helemaal alleen de waarheid te vertellen, maar de wereld is aan het veranderen. Als we allemaal samen staan en een leger van stemmen vormen, hoeven we niet meer bang te zijn voor de stilte''.

9 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Mellie

Avatar

Ze heeft toch maar mooi bij Johnny Depp op z'n bed gescheten!

Ang3l

Avatar

Dat was de hond toch? ;)

tariegb

Avatar

idd haar hond, zo worden onzinnige opmerkingen verspreid door mensen die niet kunnen lezen of denken dat ze een 'respectabele' mening hebben.
soms jammer dat opmerkingen op internet niet met een iq/intellect score geplaatst kunnen worden.
weten mensen tenminste waar ze hun onzin kunnen plaatsen en delen

Darthmar

Avatar

Ik dacht ze neemt het op voor alle mannen die valselijk beschuldigd worden.

Mellie

Avatar

@tariegb
Volgens kamp Heard was het inderdaad haar hond, volgens kamp Depp was het wel degelijk Amber zelf...

Dus stellen dat het haar hond is, is net zo dom als stellen dat het Heard is...

Mijn reden om het zo te stellen was om het contrast in de berichtgeving omtrent mevrouw Heard weer te geven.Dat ik denk dat mevrouw Heard een uiterst onsymphatieke dame is, moge duidelijk zijn.

Al ziet ze er wel erg goed uit!

Prince John

Avatar

Of misschien, in een grote plottwist, heeft Depp in zijn eigen bed gescheten in een dronken staat en herinnert die zich het niet meer... Kan ook!

chazillionair28

Avatar

"Achter haar hele verhaal komt een vraagteken te staan en er wordt getwijfeld aan haar verhaal "

goh hoe zou dat nou eens komen, overdrijven is ook een vak uitdrukking komt letterlijk van een vrouw af. Jarenlang vecht je voor de zelfde rechten en word je een keer zo behandeld moet je achteraf niet lopen janken.

pete928s

Avatar

Amber heard : de belichaming van wat er allemaal stinkt rondom de metoo beweging .
Helaas is zij niet de uitzondering .

Artificialis

Avatar

Vervelend als een relatie niet is wat je ervan had verwacht hè? En dan ook nog ruzie met je vriendje! De arme meid. Niets gewend natuurlijk. Gelukkig heeft ze na het uitmaken alles achter zich gelaten.. Oh nee, toch niet!

Zij moest zo nodig haar ''ex'' helemaal kapot maken. Dankjewel Amber Heard, dankjewel voor het verwoesten van Johnny Depp's decennialange populariteit en reputatie. Mag je morgen met je kop in een frituurpan vallen. Maar ik vrees dat zelfs de honden het niet zullen opvreten.

nieuwslaatste nieuws

meest populair