Algemeen

Vervolg 'The Shining' en 'Pet Sematary' worden R-rated

Gelukkig niet PG-13!!

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FILMTOTAAL is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FILMTOTAAL. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FT

door Bram de Groot om 10:58 in Algemeen
Na het succes van bijvoorbeeld IT en Deadpool wordt er rond nog te verschijnen titels al snel verwacht dat films met harder bronmateriaal R-rated / 16 jaar wordt. Toch wordt er nog regelmatig vastgehouden aan een PG-13 rating / 12 jaar. Denk maar aan het recente Venom en de nodige horrorfilms die in de bioscoop succesvol moeten draaien. De aanstaande Stephen King-films Doctor Sleep en Pet Sematary lijken wel R-rated te worden.

Doctor Sleep, het vervolg op The Shining uit 1980, wordt geregisseerd door Mike Flanagan, bekend van Oculus (R-rated) en Ouija: Origin of Evil (PG-13). Tegenover Collider heeft de filmmaker aangegeven dat hij een R-rated film wil maken. Bij de verfilming van het gelijknamige boek uit 2013 van King heeft Flanagan een geluk. De studio achter de film is Warner Bros., dat ook het R-rated IT groen licht gaf.

Ook Pet Sematary, waarvan we deze week de eerste beelden zagen, wordt R-rated. Dit heeft regisseur Dennis Widmyer (Starry Eyes) bevestigd tegenover Bloody Disgusting: "Het is een f**king donkere film, het is Pet Sematary. Veel werk van Stephen King is sentimenteel en daar ben ik dol op. De goede personages winnen. Zelfs aan het einde van The Shining trouwt Wendy Dick Halloran. Mensen vergeten dat, het zit niet in de film. Stephen King heeft een hart en veel van zijn werk heeft een hart. Maar deze... Hij verstopte dit verhaal voor een jaar in een lade, aangezien hij bijzonder ontdaan was over wat hij had geschreven. Dus dat verhaal moeten we laten zien."

Met rollen voor Rebecca Ferguson en Ewan McGregor staat Doctor Sleep reeds gepland voor januari 2020. Pet Sematary verschijnt op 25 april 2019 in de Nederlandse bioscoopzalen. Nogmaals de trailer:6 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Master Of Films

Avatar

Orginele Pet Sematary was ook R-rated. Deel II trouwens ook.
Verder volledig vertrouwen in Mike Flanagan, die weet vast wel een mooi vervolg te maken op Kubrick's The Shining (die TV serie uit de jaren 90 is bout).

Goku32

Avatar

Master of films, klopt inderdaad ze waren geweldig. Kan niet wachten tot deze gaat draaien van Pet

Pennywise2017

Avatar

Mike Flanagan wist iedereen erg goed te verrassen met zijn horrorfilms. Ik kijk er naar uit!

conspiracy

Avatar

Wendy trouwde met Halloran? Ik heb zowel het eerste boek als Dr Sleep gelezen, maar zover ik weet klopt hier toch niets van?

En tuurlijk worden deze films R Rated. Het zijn triller/horrors.

Tim78

Avatar

Oei een vervolg maken op een van de grootste filmklassiekers aller tijden, dan sta je eigenlijk al met 3-0 achter..

Hoop, als King fan, uiteraard op een goede film

Tim78

Avatar

Pet Sem heerlijker klassiekers uit mijn jeugd, kijk uit maar de remake

nieuwslaatste nieuws