Vervolg 'The Shining' en 'Pet Sematary' worden R-rated

Vervolg 'The Shining' en 'Pet Sematary' worden R-rated

Gelukkig niet PG-13!!

Na het succes van bijvoorbeeld IT en Deadpool wordt er rond nog te verschijnen titels al snel verwacht dat films met harder bronmateriaal R-rated / 16 jaar wordt. Toch wordt er nog regelmatig vastgehouden aan een PG-13 rating / 12 jaar. Denk maar aan het recente Venom en de nodige horrorfilms die in de bioscoop succesvol moeten draaien. De aanstaande Stephen King-films Doctor Sleep en Pet Sematary lijken wel R-rated te worden.

Doctor Sleep, het vervolg op The Shining uit 1980, wordt geregisseerd door Mike Flanagan, bekend van Oculus (R-rated) en Ouija: Origin of Evil (PG-13). Tegenover Collider heeft de filmmaker aangegeven dat hij een R-rated film wil maken. Bij de verfilming van het gelijknamige boek uit 2013 van King heeft Flanagan een geluk. De studio achter de film is Warner Bros., dat ook het R-rated IT groen licht gaf.

Ook Pet Sematary, waarvan we deze week de eerste beelden zagen, wordt R-rated. Dit heeft regisseur Dennis Widmyer (Starry Eyes) bevestigd tegenover Bloody Disgusting: "Het is een f**king donkere film, het is Pet Sematary. Veel werk van Stephen King is sentimenteel en daar ben ik dol op. De goede personages winnen. Zelfs aan het einde van The Shining trouwt Wendy Dick Halloran. Mensen vergeten dat, het zit niet in de film. Stephen King heeft een hart en veel van zijn werk heeft een hart. Maar deze... Hij verstopte dit verhaal voor een jaar in een lade, aangezien hij bijzonder ontdaan was over wat hij had geschreven. Dus dat verhaal moeten we laten zien."

Met rollen voor Rebecca Ferguson en Ewan McGregor staat Doctor Sleep reeds gepland voor januari 2020. Pet Sematary verschijnt op 25 april 2019 in de Nederlandse bioscoopzalen. Nogmaals de trailer:



NieuwsFilm

meest populair