Trump profiteert te veel van angstzaaierij volgens George Clooney

Trump profiteert te veel van angstzaaierij volgens George Clooney

De acteur gaf een krachtige speech tijdens een evenement voor sterke vrouwen.

Hollywoodacteur George Clooney (Money Monster, Hail, Caesar!) gaf gisteren een gedurfde speech tijdens Variety's Power of Women-evenement. In die speech haalde hij hard uit naar de Amerikaanse president Donald Trump en diens regering. "We leven in een tijd waarin angst onze voorraad in de handel is", aldus Clooney.

Veel Hollywoodsterren verzetten zich tegen de ideeën en het bestuur van de huidige Amerikaanse president, Donald Trump, een Republikein. Gisteren mocht George Clooney (57) tijdens een vrouwenevenement van het tijdschrift Variety de zaal toespreken. In zijn speech benadrukte hij dat mensen samen sterk moeten blijven staan tegenover Trump en zijn angstzaaierij.

Angstcultuur om Amerika weer geweldig te maken
"Angst voor moslims. Angst voor immigranten. Angst voor minderheden. Angst voor sterke vrouwen", zei Clooney in zijn speech. "En omdat onze overheid wil dat we bang zijn, is het de vraag of we daadwerkelijk bang zijn van al de dingen die Amerika weer geweldig zouden moeten maken?", vervolgde hij. "En als het antwoord ja is, dan zal dit gedachtegoed ons generaties lang definiëren".

De vijand
"Als je een hele religie bestempelt als vijand, dan wordt die hele religie misschien ook wel de vijand", vertelde Clooney vervolgens. Volgens Clooney moet Trump realistische verwachtingen hebben van de gevolgen van zijn uitspraken. "Als je tegen een hele bevolkingsgroep zegt dat je ze minder waard vindt, moet je niet verbaasd zijn als die mensen jouw waarden ter discussie stellen".

Vrouwen
Ook komt de acteur nog op voor alle aanwezige vrouwen in de zaal. "Wanneer je tegen vrouwen die naar buiten komen met hun misbruikverhaal maar een grap vindt, dan zul je begrijpen dat zij ooit voor jouw poorten zullen staan", concludeerde Clooney, die een duidelijk uitgesproken voorvechter van mensenrechten en gelijkheid is.

NieuwsFilm

meest populair