Hoofdpersoon 'Mortal Engines' was te lelijk

Maar nu niet meer.

Entertainment Weekly sprak met regisseur Christian Rivers en producent Peter Jackson over Mortal Engines. Er is vanuit fans namelijk heel wat kritiek op de film: de hoofdpersoon zou te knap zijn. In het boek waar de film op gebaseerd is, heeft het personage Hester maar één oog, mist ze haar neus en kan ze haar mond niet bewegen. In de Hollywood-versie is het nog een prima dame om naar te kijken. Dat heeft een reden:

"Het is prima in het boek dat Hester als lelijk, afgrijselijk en zonder neus omschreven wordt. Want ondanks dat, zie je haar voor je geestesoog waarschijnlijk niet als een lelijk mens. Tom wordt immers ook verliefd op haar... en film is een visueel medium, " begon Rivers zijn uitleg.

"Met een boek kan je doen wat je wil en stel je het je vervolgens voor zoals jij wil. Maar met film maak je het letterlijk. Je maakt iets letterlijks. Dus we zochten een balans om te verklaren dat Tom en Hester verliefd worden. En haar litteken moest haar genoeg mismaken om haar te laten denken dat ze lelijk zou zijn - het zou geen kras kunnen zijn - en ik denk dat we daarin een goede balans gevonden hebben."

Producent Peter Jackson ondersteunt Rivers daarin. Het zou fans alleen maar hebben afgeleid. "Je zou de film niet kunnen kijken, zonder constant over het litteken na te denken." Toch denkt Jackson dat er een goede balans getroffen is met het huidige resultaat. Vanaf 6 december in de bioscoop.



NieuwsFilm

meest populair