Algemeen

Hoofdpersoon 'Mortal Engines' was te lelijk

Maar nu niet meer.

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FilmTotaal is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FilmTotaal. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FilmTotaal

door Jim Pedd om 07:13 in Algemeen
Entertainment Weekly sprak met regisseur Christian Rivers en producent Peter Jackson over Mortal Engines. Er is vanuit fans namelijk heel wat kritiek op de film: de hoofdpersoon zou te knap zijn. In het boek waar de film op gebaseerd is, heeft het personage Hester maar één oog, mist ze haar neus en kan ze haar mond niet bewegen. In de Hollywood-versie is het nog een prima dame om naar te kijken. Dat heeft een reden:

"Het is prima in het boek dat Hester als lelijk, afgrijselijk en zonder neus omschreven wordt. Want ondanks dat, zie je haar voor je geestesoog waarschijnlijk niet als een lelijk mens. Tom wordt immers ook verliefd op haar... en film is een visueel medium, " begon Rivers zijn uitleg.

"Met een boek kan je doen wat je wil en stel je het je vervolgens voor zoals jij wil. Maar met film maak je het letterlijk. Je maakt iets letterlijks. Dus we zochten een balans om te verklaren dat Tom en Hester verliefd worden. En haar litteken moest haar genoeg mismaken om haar te laten denken dat ze lelijk zou zijn - het zou geen kras kunnen zijn - en ik denk dat we daarin een goede balans gevonden hebben."

Producent Peter Jackson ondersteunt Rivers daarin. Het zou fans alleen maar hebben afgeleid. "Je zou de film niet kunnen kijken, zonder constant over het litteken na te denken." Toch denkt Jackson dat er een goede balans getroffen is met het huidige resultaat. Vanaf 6 december in de bioscoop.

11 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Frietgezicht

Avatar

Niet bekend met het boek of de film maar klinkt logisch.
Dit doet mij vooral denken aan het recent bekeken Ready Player One.
Geen idee hoe dat meissie er in het boek uitziet maar in de film moet ze zogenaamd monsterlijk verminkt zijn terwijl ze nog steeds een beauty is.

Robbepost

Avatar

Inderdaad best geil een wijnvlekje!

Master Of Films

Avatar

Ze hadden beter Sarah Jessica Parker kunnen inhuren, ondanks dat ze wel 2 ogen, een neus heeft en dat ze haar mond voorbij praat. Maaja in Hollywood is lelijkheid nog ver te zoeken.

Frietgezicht

Avatar

Cameron Diaz kan ook maar die is te oud

Master Of Films

Avatar

Zo oud zelfs, dat ze "onofficieel" met pension is (of ze krijgt geen rollen meer aangeboden).

Ereptile

Avatar

Lijkt een beetje op wat ze hebben gedaan met Tyrion Lannister in Game of Thrones.

Tycho Nestoris

Avatar

Ik zag recentelijk de trailer van deze film en wat zag dat er toch verschrikkelijk uit... Veel te veel CGI en het acteerwerk kwam ook al niet overtuigend over.

nieuwslaatste nieuws

meest populair