Algemeen

X-Men en Avengers passen niet bij elkaar

Dat vindt Sophie Turner.

door Jim Pedd om 07:54 in Algemeen
Mogelijk worden Fox en Disney al in januari 2019 definitief samengevoegd. Als het dan zover is, zou het goed kunnen dat de X-Men naar het Marvel Cinematic Universe komen. Volgens Sophie Turner, die Jean Grey speelt in X-Men: Dark Phoenix, is dat echter geen goed idee.

De actrice denkt namelijk dat de X-Men niet passen binnen het Avengers-universum. "Ik heb het gevoel dat de complexiteit van de X-Men die door de samenleving geweerd en gesegregeerd worden niet iets is dat in het Avengers-universum gebeurt. Natuurlijk wil ik een crossover zien, maar ik denk niet dat de thematiek van de X-Men goed werkt met de Avengers. Het wordt heel anders. Als ze het doen, ben ik wel heel benieuwd naar de manier waarop. "

Het is nog altijd de vraag of en op welke manier de X-Men naar het MCU komen straks. Naar het schijnt zal er iets gebeuren met alternatieve universa. Zeker is het nog niet en zal het voorlopig ook niet zijn.

16 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Mas7

Avatar

Zij snapt er dus geen reet van. Ik vond haar één van de zwakste punten in X-Men Apocalypse

shellghost

Avatar

Als ze alles samenvoegen kunnen ze eindelijk World War Hulk goed gaan verfilmen. Smiley face

Guyon2002

Avatar

Net zoals Sophie Turner en Jean Grey, dat werkt ook niet...

Filmgast2.0

Avatar

Vanuit het perspectief van de huidige X-Men snap ik haar standpunt maar zij moet ondertussen toch ook wel weten dat Marvel op basis van eigen materiaal genoeg inspiratie heeft om het te laten slagen. Sterker nog, zelfs ik kan dat. Hieronder een synopsis voor Avengers nummer zoveel:

Door de gebeurtenissen in Avengers 4 is er een breuk in het universum ontstaan. Waar de helden op korte termijn "hun" Aarde hebben gered door onder andere de Infinity Stones te vernietigen, blijkt dat de straling van deze ontploffing een ontketening binnen het menselijk gen heeft geleid. In razend tempo blijken er zogenoemde "mutanten" op te staan. Dit zorgt voor een uiteengescheurde maatschappij waarbij de mens lijnrecht tegenover de mutanten staat. Het is aan de Avengers en het nieuwe SHIELD om een einde te maken aan de verdeeldheid. Nick Fury ziet kansen en houdt rekening met de potentie van deze zogenoemde "mutanten"...

Master Of Films

Avatar

Mas7 "Zij snapt er dus geen reet van."
Is dat zo? Ze heeft het over de thematiek van de X-Men, dat gaat voornamelijk over racisme en vooroordelen. Daar leunt de X-Men voornamelijk op.

Vergeet niet dat de X-Men niet hun superkrachten hebben gekregen door een beet van een radioactieve spin of een ongeluk met gammastraling, maar ze zijn ermee geboren.

Robbepost

Avatar

Mas7,

En Apocalypse was het allerzwakste van X-men: Apocalypse

Frietgezicht

Avatar

Dat ‘geweerd’ door de samenleving speelde in de meeste X-Men films geen rol(bijv in Apocalypse) , een kleine rol( bijv X-Men 2) of werd zwak gebracht (The Last Stand)

Ze doet alsof de films er vol op bouwen.

Uiteindelijk kreeg je toch gewoon aparte X-Men films in het marvel universum waarin je dat prima kunt gebruiken.
Met de Avengers moet gewoon een grote film zijn waar we weer allemaal naar uitkijken.

Ang3l

Avatar

Klopt wel, want nu moet je een reden gaan verzinnen waarom mutanten als gevaarlijk en minderwaardig gezien worden, maar mensen als Iron Man en Cap als helden.

Dit hebben ze echter ind e comics ook opgelost, dus waarom t niet in een film zou kunnen is weer een tweede. maar echt "passen" doen de teams niet bij elkaar.

Mas7

Avatar

Ze heeft zich gewoon niet verdiept in de materie.

En idd Robbepost: Apocalypse werd niet goed neergezet. Bah. Zoveel mogelijkheden...

Maar Sophie als Jean: nee!

Rutherford

Avatar

Het huidig zootje X-Men past er inderdaad niet in. Tussen First Class en het aankomende Dark Phoenix zit zo’n 30 jaar?! Maar niemand wordt ouder. Als je ziet hoe Prof X en Magneto eruit zien begin 2000... Een grondige reboot is nodig. Ik heb ook het gevoel dat niemand echt uitkijkt naar die nieuwe X-Men film.

Marklar

Avatar

in comics kun je dat makkelijker verklaren dan in een filmuniversum, heb het altijd prima gevonden dat deze universums apart waren. Maar het zou toch gewoon cool zijn om wolverine of beast met de avengers samen te zien vechten. Fuck logica :')

shellghost

Avatar

Sophie moet zich maar eens gaan inlezen in de geschiedenis van de X-Men en Avengers.
http://www.denofgeek.com/us/books-comics/avengers/245924/14-avengers-who-were-also-x-men

rainking

Avatar

De actrice denkt namelijk dat de X-Men niet passen binnen het Avengers-universum.

Klopt. Daarom willen ze ze ook toevoegen tot het MARVEL film universum. Da's wat logischer.

Professor Thorgi had daar wel een leuke video over:
https://www.youtube.com/watch?v=YAVjLSJhk8g

Sunspot

Avatar

Altijd al zo gezien, vooral nu het MCU al gebouwd is.

Xmen kan prima zelf een heel universum opbouwen, is gewoon niet nodig eigenlijk om samen te gaan met bijv. Avengers.

kokosnoot

Avatar

Het gaat er vooral om of marvel studio 'the X-men' nieuw leven in kan blazen. Hoeft niet perse samengevoegd te worden met het avengers universum. Toch zijn er ook in de comics vaak crossovers. Bv spiderman in de oude comics en ook vast wel in de nieuwere. Hulk vs Wolferine. Wolferine die ff ontmoet Thing mismaakt in zijn gezicht. Zijn er zat te noemen. Magneto die met de avengers vecht of met thor.

Sunspot

Avatar

^Is ook enige reden, mashups, bepaalde gevechten kunenn zien op het scherm


NieuwsFilm