Algemeen

Hoe slechterik Darkseid er in 'Justice League' uit had kunnen zien

Snyder had hem graag gezien.

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FilmTotaal is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FilmTotaal. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FilmTotaal

door Bram de Groot om 09:55 in Algemeen
Degene die superheldenfilms en in het bijzonder de films van DC volgt weet dat de productie van Justice League alles behalve vlekkeloos is verlopen. Regisseur Zack Snyder vertrok om privéredenen vroegtijdig van de set en de film werd uiteindelijk niet zo afgerond als Snyder had gewild. Zo ontbrak er van de slechterik Darkseid ieder spoor en deze had eigenlijk wel in de film moeten opduiken, naar verluidt aan het einde van de film.

Snyder heeft een paar dagen geleden bevestigd dat de slechterik Darkseid onderdeel was van zijn versie, de zogenaamde 'Snyder Cut" die waarschijnlijk niet als eindproduct bestaat. In één van de scènes in Justice League verwijst Bruce Wayne (Ben Affleck) naar iets nog duisterder. Volgens Snyder is dit een nieuwe hint naar de komst van Darkseid, zeg maar de Thanos van DC Comics. Snyder wilde een Justice League-tweeluik, met in deel 2 een grootse aanwezigheid van de DC-megavillain.

VERO: Zack just confirmed the "something darker" line meant Darkseid from r/DC_Cinematic


Van die Darkseid is ook een ontwerp verschenen. Deze zou een indruk moeten geven van hoe de slechterik eruit zou gaan zien in Justice League - Part 2, ooit gepland voor 2019. Het ontwerp werd gemaakt door een fan, butterbarr, die zijn grafische weergave baseerde op beschrijvingen en beelden van achter de schermen bij Justice League. Het is dus geen officiële concept-art van Warner Bros. of Snyder.8 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Rich Art

Avatar

Thanos met rode ogen... Nee, dat was niet goed afgelopen in dat geval, vrees ik.

Ook niet omdat Darkseid overduidelijk "leg-day" heeft overgeslagen op de sportschool...

Mr.Spooky

Avatar

Ik werd gewoon chagarijnig toen ik naar Justice League keek, vind namelijk dat DC interessantere personages heeft dan Marvel, met Batman, Superman, Cyborg, Green Arrow, Wonder Woman...

Master Of Films

Avatar

Rich Art "Thanos met rode ogen"
En dat terwijl Thanos eigenlijk een rip-off is van Darkseid in de comics.

23VDV23

Avatar

Vind het doodzonde dat er meteen zo'n paniekstemming was na de verdeelde reacties op BvS. Zowel Man of Steel als BvS (vooral de ultimate edition) konden mij zeer bekoren. Zeker niet perfect, maar ik had graag een vervolg gezien dat dezelfde toon aanhield. Hoewel ik zo'n Justice League als een soort van Avengers tegenhanger überhaupt niet zo'n interessant idee vond. Het ging voor mij bij DC eigenlijk ook vooral mis op het moment dat ze te veel naar Marvel gingen kijken. Zo'n Darkseid vind ik daar ook weer een voorbeeld van.

Rich Art

Avatar

Master of Film "En dat terwijl Thanos eigenlijk een rip-off is van Darkseid in de comics. "

Kun je nagaan waar het misgaat...

Sk4ffa-Tys0n

Avatar

Inderdaad ripp off van thanos maar vergeet niet dat Darkseid ontworpen is door de legendarische Jack Kirby die eerst bij Marvel Comics werkte en later voor DC Comics.

Robbepost

Avatar

23VDV23

Dat stuk over MOS en BVS volledig met je eens!

rainking

Avatar

Als aftercredits cameo had ik 'm wel graag gezien, maar sinds Batman V Superman had ik een stuk minder vetrouwen in het DC filmuniversum. Bepaalde keuzes in 't verhaal hielden de vooruitgang alleen maar tegen. Één van de meest iconische momenten in de strips mistte daardoor de impact die 't had kunnen hebben als 't een paar films later was gebeurd. Justice League vond ik dan ook beter dan BvS. Van mij mogen ze ermee kappen ondertussen.

nieuwslaatste nieuws

meest populair