Algemeen

'X-Men: Dark Phoenix' mogelijk eerste Fox-film onder Walt Disney

Wat gaat het Muis Huis doen?

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FILMTOTAAL is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FILMTOTAAL. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FT

door Bram de Groot om 06:00 in Algemeen
De definitieve overname van het grootste deel van 21th Century Fox door The Walt Disney Company komt steeds dichterbij. Er wordt verwacht dat de deal begin 2019 wordt afgerond. Daarmee zal Walt Disney Studios zeggenschap krijgen over de filmtak 20th Century Fox en de dochter-studio's Fox Searchlight en Fox 2000. Een van de gevolgen is dat Disney zijn label (op één of andere manier) gaat plakken op nieuw te verschijnen Fox-titels.

Het lijkt er volgens The Hollywood Reporter op dat Alita: Battle Angel nog niet door Disney wordt vermarkt en verspreid. Daardoor lijkt het er nu op dat X-Men: Dark Phoenix of Ad Astra met Brad Pitt de eerste reeds in ontwikkeling zijnde Fox-film wordt die door Walt Disney wordt vermarkt en gedistribueerd.

De kans lijkt gering dat Marvel Studios zich - voor de schermen - met de release van X-Men: Dark Phoenix bemoeit. Achter de schermen zal er ongetwijfeld gekeken worden hoe het verder moet met de franchise.

Dark Phoenix staat gepland voor 7 juni. Ad Astra stond recent nog gepland voor januari, maar verschijnt nu 23 mei.

1 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Sunspot

Avatar

Daarom, zou toch al aan Xmen Phoenix te zien moeten zijn of ze er nog mee doorgaan.

nieuwslaatste nieuws