Algemeen

Nieuwe Nederlandse streamingdienst 'Horrify' biedt 100% horror

Het streaminglandschap raakt met de komst van dit nieuwe platform voor horrorliefhebbers nog verder versplinterd.

door Jeffrey Kouters om 16:13 in Algemeen
Het streaminglandschap raakt nog verder versplinterd. Binnenkort wordt namelijk de nieuwe Nederlandse streamingdienst 'Horrify' gelanceerd. De aanbieder richt zich, zoals de naam al doet vermoeden, volledig op horrorfilms en -series. Lees hieronder alle details over dit nieuwe platform!

Horrify presenteert zichzelf als 'De engste streamingdienst van Nederland'. Gebruikers kunnen straks voor €6.95 per maand ruim honderd bloedstollende films en series bekijken. In de catalogus zullen onder meer films als Oculus (2013), I Saw the Devil (2010) en American Mary (2012) staan. Wekelijks zullen er nieuwe titels worden toegevoegd. De dienst wordt gelanceerd op 30 oktober - dus één dag voor Halloween (hoe toepasselijk).

Steeds meer streamingdiensten
Videostreamingdiensten lijken tegenwoordig als paddestoelen uit de grond te schieten. Horrify hoopt vooral horrorliefhebbers aan te spreken, maar of de dienst echt een meerwaarde heeft naast Netflix, Videoland en Film1 en de toekomstige platforms van bijvoorbeeld Disney en Warner Bros., lijkt nog maar de vraag. Voor consumenten wordt het zo steeds duurder om een volledig aanbod te ontvangen.

11 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

GreenHornet

Avatar

alleen die naam al kunnen ze niet met iets origneels komen.

meanrat

Avatar

Wat boeit die naam nou? Ik vind het leuk. Maar goed, horror is niet echt een intens populair genre. Ik geef deze dienst een paar jaar. En dan is dat nog ruim ingeschat.

shellghost

Avatar

Nutteloze toevoeging aan de streamingmarkt.

rainking

Avatar

Ja joh, kan er ook nog wel bij. Anders nog iemand? Een speciale tentacle hentai streaming dienst ofzo? Daar zullen zelfs nog wel meer mensen op af komen ook.

Pronk47

Avatar

Wordt geen lang leven,zo populair is dat genre toch niet in Nederland,om nu niks anders dan horror er op te zetten het kan maar lijkt mijn toch stug al ze het 3 jaar vol houden.

Frietgezicht

Avatar

Haha dit wordt nooit een succes. Op andere streamingdiensten vind je ook wel horrorflicks.

En het aanbod ziet er nu al matig uit. Als ze nou komen met echt die klassiekers (The Exorcist, The Thing, de hele Freddy saga enz enz enz) t/m de toppers van de laatste jaren had ik al geen lid geworden maar was het nog aantrekkelijk.
American Mary? hahaha.

I Saw the Devil is wel een must see by the way maar die vind je ergens anders ook wel.

RobzZ01

Avatar

In potentie: top! Het Horror aanbod van Netflix is echt dramatisch. Gezien de run op The Nun, IT en Halloween is hier ook echt wel een markt voor. Maar dan moeten ze toch écht wel titels gaan binnenhalen. En dan denk je idd. aan de Halloween saga, Saw franchise, Scream etc., maar die rechten liggen zo drastisch verspreid onder de verscheidene delen dat het lastig gaat worden.

Ik laat me verassen. Als horror liefhebber sta ik hier best voor open!

Thiver

Avatar

Ik zou dit initiatief niet zo snel afschrijven als hier tot nu toe wordt gedaan. Doorgewinterde horrorheads zijn over het algemeen behoorlijk trouwe kijkers die zich niet zo snel laten afleiden door sterren of hypes. Daarnaast is horror relatief goedkoop om te maken, wat de betaalbaarheid van de distributierechten waarschijnlijk wel ten goede komt. Het is niet zonder reden dat horror al jaren als een van de meest rendabele filmgenres wordt beschouwd.

MikeyMo

Avatar

Het mooie aan Netflix was dat je voor een vast bedrag toegang hebt tot een flinke bibliotheek. Netflix' zwakte lag op het punt dat die bibliotheek nooit compleet is dus wanneer je een wat obscuurdere film wilt zien je toch weer je heil moet zoeken op een torrentsite.

Nog meer streamingdiensten er bij zorgt voor een versnipperde markt. Ik ga natuurlijk niet 100,- per maand aan allerlei diensten afdragen omdat X film A heeft en Y film B.

Ik vond het nu al zonde (van het geld) dat straks je ook nog een Disneyservice krijgt.

Thiver

Avatar

MikeyMo "Het mooie aan Netflix was dat je voor een vast bedrag toegang hebt tot een flinke bibliotheek. Netflix' zwakte lag op het punt dat die bibliotheek nooit compleet is dus wanneer je een wat obscuurdere film wilt zien je toch weer je heil moet zoeken op een torrentsite."

Ironisch dat je Netflix zelf al vergelijkt met een bibliotheek, want dat is min of meer hoe je deze streamingdienst zou moeten beschouwen. Of eigenlijk meer als een videotheek. Zowel bibliotheken als videotheken zijn/waren nooit compleet; daarvoor ontbreekt het simpelweg aan ruimte. En dus moe(s)t je voor die ene obscure titel toch echt je heil zoeken in die kleine specialistische boekhandel of die vreemde videotheek met zijn aanbod van moeilijk vindbare films. Ik denk dat je dit soort kleine spelers op de streamingmarkt daarmee kunt vergelijken. Want wie nu nog denkt dat er ooit een platform komt waarop alles te zien zal zijn, leeft in een droomwereld.

chrissie107

Avatar

Thiver...Ik denk dat 1 streamingdienst wel kan lukken alleen dit is financieel natuurlijk onaantrekkelijk. Overigens heb ik horrify bekeken en dit is echt alleen voor de die hard horror fans die van B of nog veel lagere kwaliteit films houden. Geen Freddy, Halloween of Friday the 13 of dergelijks hier. De meeste films hier allemaal een 3 of lager op IMDb. Geen lang leven beschoren op deze manier

NieuwsFilm