Poll

POLL: Beste van de vijf Martin Scorsese / Leonardo DiCaprio-films?

De keuze is aan jou!

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FilmTotaal is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FilmTotaal. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FilmTotaal

door Bram de Groot om 14:11 in Poll
Afgelopen week verscheen het bericht dat Martin Scorsese en Leonardo DiCaprio een zesde film samen gaan maken, met Scorsese als regisseur en DiCaprio voor de schermen. Ze gaan namelijk Killers of the Flower Moon maken. Met deze POLL kijken we terug op de vijf films die ze al afleverden, met de vraag: welke vind jij de beste?

Het duo werkte voor het eerste samen tijdens Gangs of New York uit 2002. De film sleepte maar liefst tien Oscarnominaties in de wacht, maar won er geen één. Twee jaar later volgde de biopic The Aviator. Nu waren er maar liefst elf Oscarnominaties, met vijf vooral technische verzilveringen. Weer twee jaar later volgde The Departed, goed voor de Oscar voor Beste film en Beste regisseur.

In 2010 verscheen Shutter Island, vooral een financieel succes en dit keer géén Oscarnominaties. Als laatste maakten Scorsese en DiCaprio de film The Wolf of Wall Street (2013). Er waren vijf belangrijke Oscarnominaties, maar er werd er geen één verzilverd.

Opbrengsten?
De vijf films waren allemaal redelijke tot grote successen aan de bioscoopkassa's. The Wolf of Wall Street was het succesvolst met bijna $400 miljoen wereldwijd bij een budget van $100 miljoen. The Aviator lijkt met een budget van $110 miljoen en een opbrengst van $213 miljoen wereldwijd het minst succesvol. Gezamenlijk noteerden de vijf films circa $1,4 miljard bij een opgeteld productiebudget van $480 miljoen.11 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

spooklift

Avatar

The Wolf of Wall Street (2013)

Tycho Nestoris

Avatar

Al deze films zijn behoorlijk goed, maar The Departed is de beste naar mijn mening. Erg sterke film met een prachtige cast.

Frietgezicht

Avatar

Lastig want ik vind The Wolf of Wall Street, Shutter Island en The Departed alle 3 top maar compleet verschillende films. Ik kies Shutter maar had morgen anders kunnen zijn.

Gangs of New York is ok,niet bijzonder.
The Aviator is gewoon een saaie lange zit. Niks aan.

Angelo1979

Avatar

Ha da’s easy, “The Wolf”.

horizon

Avatar

Shutter en the Departed.

Wolf was saai. Alleen de Lamborghini scene was grappig.

Sunspot

Avatar

Shutter Island dan.

The Departed was goed, maar weet neit, had meer verwacht.

GAngs of New York begon echt goed, maar daarna stukken minder.

The Aviator ooit gezien, maar onder invloed, nooit meer gezien erna :).

The Wolf of Wallstreet nog niet gezien.

007

Avatar

Geen van de 5

Decepticon

Avatar

The Departed.

The Wolf of Wall Street en The Aviator vind ik saaie flutfilms.

nieuwslaatste nieuws

meest populair