POLL: Beste van de vijf Martin Scorsese / Leonardo DiCaprio-films?

POLL: Beste van de vijf Martin Scorsese / Leonardo DiCaprio-films?

De keuze is aan jou!

Afgelopen week verscheen het bericht dat Martin Scorsese en Leonardo DiCaprio een zesde film samen gaan maken, met Scorsese als regisseur en DiCaprio voor de schermen. Ze gaan namelijk Killers of the Flower Moon maken. Met deze POLL kijken we terug op de vijf films die ze al afleverden, met de vraag: welke vind jij de beste?

Het duo werkte voor het eerste samen tijdens Gangs of New York uit 2002. De film sleepte maar liefst tien Oscarnominaties in de wacht, maar won er geen één. Twee jaar later volgde de biopic The Aviator. Nu waren er maar liefst elf Oscarnominaties, met vijf vooral technische verzilveringen. Weer twee jaar later volgde The Departed, goed voor de Oscar voor Beste film en Beste regisseur.

In 2010 verscheen Shutter Island, vooral een financieel succes en dit keer géén Oscarnominaties. Als laatste maakten Scorsese en DiCaprio de film The Wolf of Wall Street (2013). Er waren vijf belangrijke Oscarnominaties, maar er werd er geen één verzilverd.

Opbrengsten?
De vijf films waren allemaal redelijke tot grote successen aan de bioscoopkassa's. The Wolf of Wall Street was het succesvolst met bijna $400 miljoen wereldwijd bij een budget van $100 miljoen. The Aviator lijkt met een budget van $110 miljoen en een opbrengst van $213 miljoen wereldwijd het minst succesvol. Gezamenlijk noteerden de vijf films circa $1,4 miljard bij een opgeteld productiebudget van $480 miljoen.

De poll is geëindigd, je kan niet meer stemmen.

NieuwsFilm

meest populair