Olivia Munn was bereid carrière op te geven om zedendelinquent

Olivia Munn was bereid carrière op te geven om zedendelinquent

'The Predator' bracht een hoop ellende op.

Optreden als klokkenluider heeft zowel positieve als negatieve reacties opgeleverd voor actrice Olivia Munn. Toen zij ontdekte dat een zedendelinquent meedeed aan The Predator, maakte ze stampij. Het heeft er uiteindelijk voor gezorgd dat 20th Century Fox de enige scène met de acteur uit de film knipte. De 38-jarige Amerikaanse moest en zou haar mening naar buiten brengen. Al zou het haar carrière kosten.

Dat vertelt ze in de december uitgave van de Cosmopolitan. De actrice is een groot gezicht geworden van de nog altijd levendige MeToo-beweging en zegt dan ook ontzettend verbaasd te zijn toen het allemaal begon. "Ik herinner me waar ik was toen ik mensen woedend hoorde praten over Weinstein en ik dacht: 'Het kan mensen schelen?' Eerst deden ze dat niet. Niemand deed dat." Munn liet zich niet intimideren toen ze zelf in een benaderde situatie terechtkwam. "Ik ben niet te koop. Als ik iets zeg en het kost me mijn carrière, dan wil ik het sowieso niet."

In hetzelfde interview legt Munn ook uit waarom ze over Brett Ratner sprak. In haar boek Suck It, Wonder Woman! onthulde ze op de set van After the Sunset te hebben gewerkt en er werd haar destijds gevraagd eten te brengen naar de trailer van de filmmaker. Hij hoorde er niet te zijn, maar was er wel. Half naakt en speelde met zichzelf. Volgens de actrice had Ratner het moment praktisch gepland. Een jaar later, nadat het verhaal grootser uitkwam, beweerde de regisseur met haar geslapen te hebben, wat Munn altijd heeft ontkend.

Munn: "Hij zei dit toen het voor mannen toegestaan was om dat te zeggen. Mensen willen denken dat vrouwen hun seksualiteit gebruiken om hogerop te klimmen in het bedrijfsleven. Niet alleen in Hollywood. Dat is gewoon een oneerlijk stigma." Via sociale media trachtte de actrice een verontschuldiging van Ratner te krijgen. Dat lukte, maar het duurde wel even. "Ik wilde alleen maar dat hij mijn naam zou zuiveren. Die had hij bevuild. Dus ik ging op Twitter en ik pakte het aan op de enige manier die ik kon. Dat ik voor mezelf opstond zou in ieder geval een morele overwinning zijn."



NieuwsFilm

meest populair