Steven Spielberg: Einde 'War of the Worlds' slecht!

Regisseur bekritiseert eigen film uit 2005.

In 2005 leverde Steven Spielberg de sciencefictionfilm War of the Worlds af, een moderne versie van het bekende verhaal van H. G. Wells. De film met onder meer Tom Cruise biedt prima vermaak, maar al sinds de verschijning wordt het einde van de film bekritiseerd. Nu blijkt dat de regisseur deze mening deelt.

In James Camerons 'Story of Science Fiction', een verwoording van de gelijknamige zesdelige AMC-serie over sci-fi en film, laat Spielberg weten dat hij enorm worstelde met het realiseren van een degelijk einde. De filmmaker gaf aan dat de emotionele band tussen Cruise's personage en zijn kinderen de kern van de film was. Daarna gaf Spielberg aan dat hij "niet kon bedenken hoe het stomme ding te laten eindigen." Hij zei zelfs letterlijk: "De film heeft geen goed einde."

Aan het einde van de film wordt plots duidelijk dat de buitenaardse wezens niet tegen bacteriën kunnen. Als ze eenmaal uit hij 'Tripods' komen, gaan ze dood. Cameron geeft aan dat ook Wells niet tot een echt indrukwekkend slot kon komen, "Ik denk niet dat H.G. Wells het wist. Een verkoudheid velt bij hem de slechteriken."

In 2005 was War of the Worlds een enorm succes. Met een budget van $132 miljoen werd er bijna $600 miljoen opgehaald aan de wereldwijde bioscoopkassa's. Check hieronder het einde; de tekstuele uitleg...



NieuwsFilm

meest populair