Algemeen

Warner Bros. gebruikt diversiteit als nieuw verdienmodel

Kevin Tsujihara gaat de bekende filmstudio nog diverser maken en roept zijn collega's op hetzelfde te doen.

door Jeffrey Kouters om 18:52 in Algemeen
Tijdens een gala waar werd getoost op de succesvolle samenwerking tussen Amerikaanse en Chinese filmstudio's heeft Kevin Tsujihara, voorzitter en president van Warner Bros., een krachtige speech gegeven over diversiteit. Volgens Tsujihara voelt meer diversiteit niet alleen goed, maar bewijzen recente kaskrakers als The Meg en Crazy Rich Asians dat diversiteit ook nog eens een interessant verdienmodel is.

"Om relevant te blijven en op creatief gebied te excelleren, moeten we gaan samenwerken met nieuwe talenten die een ander geluid durven te laten horen bij het vertellen van hun verhalen - verhalen die passen bij een globale blik", zei Tsujihara - de eerste Amerikaan met Aziatische roots die aan het hoofd staat van een grote Hollywoodstudio - tijdens zijn speech. "Het gaat niet alleen om de mensen die we zien op het scherm, maar ook om degenen die magische dingen doen achter de schermen".

Volgens Tsujihara is het dus belangrijk dat de filmindustrie veel diverser wordt en dat er meer kansen worden gecreëerd voor minderheden. "We moeten er allemaal voor zorgen dat vrouwen, gekleurden, leden van LHBT-gemeenschap, gehandicapten en alle andere ondervertegenwoordigde groepen meer voor en achter de camera komen te staan", vervolgde hij. "Dat is het juiste om te doen, dat weet iedereen. Bovendien werkt het ook gewoon". Ook vindt de studiobaas dat Hollywood zou moeten stoppen met het aanpassen van films voor specifieke markten.

6 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

xarkov

Avatar

jeee, diversity/Identiteit politiek commercieel inzetten. Wat kan er in godsnaam fout gaan Smiley face

pete928s

Avatar

het zoveelste hollywood gala met slap geouwehoer

tariegb

Avatar

goed nieuws! zal tijd worden dat men wakker wordt, zie nu een weg helder worden, genaamd, "minder blank" of blank=geen winst

Khalidmocro

Avatar

Vind maar onzin.. film moet goed zijn of er nou 100 chineze of 100 blanken of joden of wat dan ook erin spelen dat boeit me geen ene moer! Tegenwoordig moet een film over donkere mensne door donkere regisseurs worden gemaakt vrouwenlijke hoofdrolspelers door vrouwelijke regisseur

Master Of Films

Avatar

Khalidmocro "Vind maar onzin.. film moet goed zijn of er nou 100 chineze of 100 blanken of joden of wat dan ook erin spelen dat boeit me geen ene moer!"
Helemaal met je eens.

GreenHornet

Avatar

Hollywood is de weg kwijt ik wil terug naar gewoon witte films waar Donkere en Aziaten een bijrol hebben.

NieuwsFilm

meest populair