Robert Pattinson ziet zichzelf niet als een professionele acteur

"Ik werk letterlijk aan een film omdat ik denk dat ik het niet kan doen."

Mensen die van horrorfilm The VVitch genoten hebben zullen vermoedelijk uitkijken naar de volgende film van regisseur Robert Eggers: The Lighthouse. Ook dit wordt een enge film met fantasie-elementen. Daarnaast is de hele onderneming in zwart en wit gefilmd. In de hoofdrollen zien we Willem Dafoe en Robert Pattinson. Beiden deden onlangs mee met een gesprek voor Interview Magazine. Daarin onthulde de 32-jarige Pattinson zijn onzekerheden aan Dafoe.

De Engelsman: "Bij elke film waaraan ik heb gewerkt kreeg ik een dwangmatige behoefte om op de eerste dag tegen de regisseur te zeggen dat ik geen idee heb waar ik mee bezig ben. En gezien vanuit het oogpunt van een groot bedrijfsstructuur nemen mensen dat niet goed op. Ik denk niet dat ik ooit het moment zal meemaken dat ik bij mezelf denk: ''O, ik ben een professionele acteur die klaar staat met zijn gereedschap, in staat om een verhaal te omschrijven.'"

Pattinson ziet het zelfs als een uitdaging om het onbekende te verkennen. "Ik bedoel, ik werk letterlijk aan een film omdat ik denk dat ik het niet kan doen. Je hoopt gewoon dat je niet zal verdrinken. En wanneer je niet verdrinkt, dan vogel je hopelijk uit hoe je moet zwemmen."

Na het maken van de Twilight-serie heeft Pattinson goed zijn best gedaan om zich op andere, ongewone projecten te storten. Daarbij dacht hij nooit aan zijn fans. "Wanneer ik een film maak, dan denk ik absoluut niet aan de mensen die het zullen zien. Ik wil uiteraard wel helpen om mensen naar de film te krijgen. Maar dat is eigenlijk de enige keer wanneer ik daaraan denk. Een deel van mij houdt wel van de kunst van het reclame maken. Ik heb het idee dat er veel acteurs zijn die niet eens aan de commerciële vooruitzichten van een film willen denken."

Wanneer een project klaar is en Pattinson later deelneemt aan interviews, dan moet hij goed overwegen wat hij wel en niet zal weggeven. Dat heeft hem nog weleens problemen opgeleverd. "Ik krijg er wel een zekere kick van. Er schuilt een kleine kwelgeest in mij die zegt: 'Zeg gewoon iets schokkends. Je bent hier maar voor een paar minuten, zeg iets verschrikkelijks.' Daar krijg ik een soort perverse vreugde van. Ik heb daarmee wel mijn publicist een aantal hartaanvallen bezorgd."



NieuwsFilm

meest populair