Gameverfilming 'Super Mario Bros.' wordt met spoed gemaakt

Gameverfilming 'Super Mario Bros.' wordt met spoed gemaakt

"Here we go!"

Ongeveer een jaar geleden hoorden we voor het eerst van de plannen van Universal Pictures en animatiestudio Illumination Entertainment voor een animatiefilm over het bekende gamepersonage Mario. In een nieuw interview met vakblad Variety vertelt producent Chris Meledandri meer over het project.

Wie kent de Italiaanse superloodgieter Mario niet? De Japanse gamefabrikant Nintendo bedacht hem in 1981 en sindsdien is hij samen met zijn vrienden en vijanden in honderden videospellen verschenen. Het is de succesvolste gamereeks ooit. Het is dan ook niet vreemd dat Illumination graag een film over Mario wil maken, maar Nintendo heeft jarenlang bewust de boot afgehouden. Dat heeft alles te maken met het floppen van de belachelijk slechte live-actionfilm uit 1993.

Hulp van het creatief brein achter Mario
"Ik ben eigenlijk blij dat die film het destijds zo slecht heeft gedaan", vertelt Chris Meledandri, de man achter onder meer Despicable Me en The Secret Life of Pets, in zijn interview met Variety. "Dat is voor mij spannender en waardevoller dan het maken van een nieuwe versie van een al goed genoeg origineel". Meledandri gaat een nieuwe flop voorkomen door Shigeru Miyamoto, de designer en producent van de Super Mario-games, actief te betrekken. "We moeten een goede film maken die eer doet aan al die generaties die van Mario houden".

Prioriteit
Volgens Meledandri is Super Mario Bros. nu een ware prioriteit voor Illumination Entertainment. Het is de bedoeling dat de animatiefilm in 2022 in de bioscopen verschijnt.

NieuwsFilm

meest populair