Algemeen

Gameverfilming 'Super Mario Bros.' wordt met spoed gemaakt

"Here we go!"

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FILMTOTAAL is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FILMTOTAAL. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FT

door Jeffrey Kouters om 13:04 in Algemeen
Ongeveer een jaar geleden hoorden we voor het eerst van de plannen van Universal Pictures en animatiestudio Illumination Entertainment voor een animatiefilm over het bekende gamepersonage Mario. In een nieuw interview met vakblad Variety vertelt producent Chris Meledandri meer over het project.

Wie kent de Italiaanse superloodgieter Mario niet? De Japanse gamefabrikant Nintendo bedacht hem in 1981 en sindsdien is hij samen met zijn vrienden en vijanden in honderden videospellen verschenen. Het is de succesvolste gamereeks ooit. Het is dan ook niet vreemd dat Illumination graag een film over Mario wil maken, maar Nintendo heeft jarenlang bewust de boot afgehouden. Dat heeft alles te maken met het floppen van de belachelijk slechte live-actionfilm uit 1993.

Hulp van het creatief brein achter Mario
"Ik ben eigenlijk blij dat die film het destijds zo slecht heeft gedaan", vertelt Chris Meledandri, de man achter onder meer Despicable Me en The Secret Life of Pets, in zijn interview met Variety. "Dat is voor mij spannender en waardevoller dan het maken van een nieuwe versie van een al goed genoeg origineel". Meledandri gaat een nieuwe flop voorkomen door Shigeru Miyamoto, de designer en producent van de Super Mario-games, actief te betrekken. "We moeten een goede film maken die eer doet aan al die generaties die van Mario houden".

Prioriteit
Volgens Meledandri is Super Mario Bros. nu een ware prioriteit voor Illumination Entertainment. Het is de bedoeling dat de animatiefilm in 2022 in de bioscopen verschijnt.

9 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Chris23

Avatar

https://www.pu.nl/artikelen/nieuws/breaking-bad-film-is-in-de-maak/ :) :)

edit : Hmmmm https://www.ad.nl/show/breaking-bad-bedenker-bezig-met-nieuwe-film~ae2c859a/
(Het is niet bekend of het project een Breaking Bad-film wordt)

edit 2 : AHA! https://www.nu.nl/film/5557898/breaking-bad-maker-werkt-film-succesvolle-serie.html
(de man achter de successerie Breaking Bad, zou bezig zijn met een film over de serie.)

rainking

Avatar

Nu al zin in de nieuwe avonturen van Mario Mario en Luigi Mario.

Vleeshaak

Avatar

Slechter dan de eerste Mariofilm kan het in ieder geval nooit worden.

YankeeWaRRiaH

Avatar

...in honderden videospellen verschenen...

Ik wil bewijzen...

Stalminch

Avatar

http://nintendo.wikia.com/wiki/List_of_Mario_games

Ereptile

Avatar

De stem van Mario (Charles Martinet) komt over 2 weken naar NL tijdens Dutch Comic Con :)

chefry1983

Avatar

Serieus een nieuwe super Mario film? Kom op zeg, hebben ze dan echt niets beters te doen of hebben ze geen inspiratie meer?
Dit kan toch geen succes worden.

rainking

Avatar

chefry
Dit kan toch geen succes worden.

Oh makkelijk. De Switch is hartstikke populair met Super Mario Odyssey, Mario Kart 8 en binnenkort Super Smash Bros. Ultimate. En dan een animatiefilm van de studio van Minions en de Despicable Me films MET samenwerking van Miyamoto? De kleintjes zullen hun ouders naar de bioscoop sleuren. En ik zie er nog wel een zooi volwassenen naartoe gaan ook.

nieuwslaatste nieuws

meest populair