Celebrity

Zoë Kravitz voelde zich niet thuis tussen de rijke witte kinderen

Ze zag er anders uit en dat zorgde voor de nodige twijfels.

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FilmTotaal is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FilmTotaal. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FilmTotaal

door Jeffrey Kouters om 14:36 in Celebrity
Hollywoodactrice Zoë Kravitz (Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald, The Divergent Series: Allegiant) ging in haar jeugd naar een privéschool in Miami. Dat was geen prettig tijd, omdat ze daar als gekleurd meisje opgroeide tussen overwegend rijke witte kinderen. "Ik voelde me een freak", zo vertelt ze in het blad People.

Zoë Kravitz (29) is de dochter van zanger Lenny Kravitz en actrice Lisa Bonet. Kravitz groeide dus op in een warm nest en ging naar een privéschool in Miami, Amerika. Daar was ze als bruin meisje constant omgeven door rijke, meestal witte kinderen. "Dat was een zware periode voor iemand die haar identiteit nog moest uitvogelen", vertelt Kravitz in haar interview met het Amerikaanse tijdschrift People. "Ik voelde me simpelweg als een vreemde eend in de bijt".

Ander uiterlijk en onzekerheden
Kravitz was in haar jeugd behoorlijk onzeker door haar afwijkende uiterlijk. "Toen ik klein was vonden andere kinderen mijn haar grappig en op de middelbare school werd ik omgeven door lange meisjes met volle borsten en blond haar", vertelt Kravitz, die zichzelf omschrijft als kleine, bruine vrouw. "Soms droomde ik van een ander uiterlijk, maar uiteindelijk hebben deze twijfels mij innerlijk sterker gemaakt".

14 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Moviemagic

Avatar

Ik lees:

Kravitz groeide dus op in een warm nest en ging naar een privéschool in Miami, Amerika.

en
Daar was ze als bruin meisje constant omgeven door rijke, MEESTAL witte kinderen.


Heeft die trut een 'safe space' nodig?

xarkov

Avatar

Ik werd vroeger ook buiten gesloten. Cry me a river.

Was ze liever naar een ghetto school gegaan dan? Zo zie je maar weer, als ouder kan je het nooit goed doen.

Artificialis

Avatar

Moet je als blank persoon eens proberen te zeggen dat je je niet thuis voelt tussen bruine en zwarte kinderen. Eens kijken hoe lang het duurt voordat de dreigbrieven binnen komen.

RoberPaulsen

Avatar

Wat een zwaar leven moet ze gehad hebben

Goov25

Avatar

Als je een bril hebt wordt je ook buiten gesloten, als je dik bent ook. Kinderen zijn knalhard; als je anders bent hoor je er niet bij. Worden de meeste mensen alleen maar harder en wijzer van, helemaal niet erg.

Moviemagic

Avatar

Morgen: Zoë Kravitz dronk lauwe chocolademelk.In het huis met 7 slaapkamers en 3 keukens kreeg Zoë Kravitz toch altijd lauwe chocolademelk. Dit kwam omdat haar vader en moeder hun opa als butler hadden aangesteld en deze niet snel kon lopen. Tevens was het kopje niet altijd vol omdat de butler moeite had om het kopje te brengen terwijl hij zich met de rollator moest voortbewegen. Momenteel loopt Zoë Kravitz bij de psychiater om dit allemaal te verwerken.

KeesjeNL

Avatar

Hoe gaat het trouwens met Kristen Bell, heeft die nog wat meegemaakt? Of Johnny Depp?

centr1no

Avatar

Goov25 "Als je een bril hebt wordt je ook buiten gesloten, als je dik bent ook. Kinderen zijn knalhard; als je anders bent hoor je er niet bij. "

Jij zegt het alsof dat per definitie zo is, maar het is natuurlijk onzin. Vaak is het zelfs andersom, zoals Kravitz hier zelf aan geeft; dat ze zelf vinden dat ze nergens bij horen.
Ze zegt nergens dat ze buitengesloten of gepest werd maar dat zij zelf een probleem met haar 'identiteit' had.

Geranimous

Avatar

Bizar hoe mensen hier tekeer gaan tegen hoe iemand zich voelde. Ik weet dat empatie velen hier vreemd is maar dit slaat alles. Ze voelde zich zo. Moet ze dan maar over haar gevoelen liegen?Tevens kan ik me er wel wat bij voorstellen. Ik ben in Nederland ook opgegroeid in een stad waar ik een van de weinige niet blanke mensen was. En op school was ik ook de enige in mijn klas. Nu heb ik een prima jeugd gehad en mijn shooltijd was cool en ik heb nog vrienden die ik al kende van de basisschool maar ja, ik heb me wel net zo als Zoe Kravitz gevoeld. Daar is niets, maar dan ook helemaal niets mis mee.Het niveau hier op FT is echt om te huilen. Velen kunnen beter bij Infowars over films gaan praten. Werkelijk waar.

Geranimous

Avatar

@Goov25
Daar heb je de domme brillen vergelijking weer. Net zo dom als de vergelijking met het hebben van rood haar. Je bril kun je afzetten en je kunt lensen nemen. Je haar kun je verven en je kan afvallen. Al die dingen zijn geen onderdeel van je identiteit. Niemand voelt zich wie hij is door de sterkte of zwakte van zijn gezichtsvermogen.
Daarentegen is huidskleur/etniciteit wel onderdeel van je identiteit. Wanneer iemand je daarop aanvalt of je daardoor minderwaardig vindt, komt dat dan ook veel harder aan! En wanneer kinderen dat doen is dat helemaal WEL erg.

xarkov

Avatar

@ Geranimous

right....

centr1no

Avatar

Geranimous "Net zo dom als de vergelijking met het hebben van rood haar. Je bril kun je afzetten en je kunt lensen nemen. Je haar kun je verven en je kan afvallen. Al die dingen zijn geen onderdeel van je identiteit. "

Wat een onzin.
Je identiteit is wie en wat je bent, hoe je er uit ziet, hoe je je gedraagt, hoe je overkomt en hoe je je voelt. Juist je unieke of zeldzame eigenschappen bepalen voor het grootste gedeelte je identiteit.
De dingen die jij noemt veranderen je identiteit om te conformeren naar de massa.
Geranimous "Ik weet dat empatie velen hier vreemd is maar dit slaat alles "

Zegt degene die vervolgens doodleuk claimt dat gepest of minderwaardig gevonden worden voor het hebben van een bril of rood haar niet zo erg is als voor het hebben van een afwijkende huidskleur.
Als je als kind gepest, genegeerd of op wat voor manier dan ook negatief behandeld wordt omdat je een afwijkende huidskleur hebt dan weet je in ieder geval nog dat het aan de bevooroordeelde of misschien wel racistische ouders ligt. Is het niet veel erger voor een kind om niet te snappen waarom het gepest wordt? Enkel het feit dat ze de verkeerde schoenen dragen, een goedkoop kapsel hebben, of dat gewoon iemand om populair te doen een ander kind de pispaal van de klas maakt zodat ze de hele schooltijd door iedereen gemeden worden, geen vrienden hebben, het onderwerp zijn van negatieve roddel en pesterijen dat is allemaal minder erg en komt minder hard aan omdat het niet over huidskleur gaat?
Misschien is hier wat zelfreflectie op zijn plaats?

nieuwslaatste nieuws

meest populair