Celebrity

Zoë Kravitz voelde zich niet thuis tussen de rijke witte kinderen

Ze zag er anders uit en dat zorgde voor de nodige twijfels.

door FilmTotaal om 14:36 in Celebrity
Hollywoodactrice Zoë Kravitz (Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald, The Divergent Series: Allegiant) ging in haar jeugd naar een privéschool in Miami. Dat was geen prettig tijd, omdat ze daar als gekleurd meisje opgroeide tussen overwegend rijke witte kinderen. "Ik voelde me een freak", zo vertelt ze in het blad People.

Zoë Kravitz (29) is de dochter van zanger Lenny Kravitz en actrice Lisa Bonet. Kravitz groeide dus op in een warm nest en ging naar een privéschool in Miami, Amerika. Daar was ze als bruin meisje constant omgeven door rijke, meestal witte kinderen. "Dat was een zware periode voor iemand die haar identiteit nog moest uitvogelen", vertelt Kravitz in haar interview met het Amerikaanse tijdschrift People. "Ik voelde me simpelweg als een vreemde eend in de bijt".

Ander uiterlijk en onzekerheden
Kravitz was in haar jeugd behoorlijk onzeker door haar afwijkende uiterlijk. "Toen ik klein was vonden andere kinderen mijn haar grappig en op de middelbare school werd ik omgeven door lange meisjes met volle borsten en blond haar", vertelt Kravitz, die zichzelf omschrijft als kleine, bruine vrouw. "Soms droomde ik van een ander uiterlijk, maar uiteindelijk hebben deze twijfels mij innerlijk sterker gemaakt".

NieuwsFilm

meest populair