'Venom' een megahit in China!

Met 95 miljoen dollar weet de film van Sony het tweede grootste openingsweekend ooit voor een superheldenfilm in China te noteren.

Spider-Man spinoff Venom kraakte op de releasedag in China afgelopen week de kassen met een opbrengt van 34,2 miljoen dollar. Het lijkt er daardoor ook op dat de film dit weekend een opbrengst van ruim 95 miljoen dollar in China zal noteren.

De genoemde cijfers zijn behoorlijk indrukwekkend wanneer je bedenkt dat dit na Avengers: Infinity War de meest succesvolle Chinese opening zal zijn voor een superheldenfilm. Hier nog wat vergelijkbare Chinese openingsweekenden om het succes van Venom te onderstrepen: Captain America: Civil War (30 miljoen in 2016), Avengers: Age of Ultron (33 miljoen in 2015), Transformers: Age of Extinction (30 miljoen in 2014), Star Wars: The Force Awakens (33 miljoen in 2016), Ant-Man and the Wasp (24 miljoen), Spider-Man: Homecoming (21,6 miljoen) en Black Panther (22,7 miljoen).

Met deze megaopbrengst in China zal de film gegarandeerd in de buurt van een wereldwijde opbrengst van 700 miljoen dollar komen (wellicht wel meer!). Hoofdrolspeler Tom Hardy heeft onlangs overigens al laten weten oor te hebben naar meer Venom-films en heeft voor in elk geval drie delen getekend.

NieuwsFilm

meest populair