Ennio Morricone ontkent Quentin Tarantino te hebben uitgescholden

Ennio Morricone ontkent Quentin Tarantino te hebben uitgescholden

Hij zou hem een idiote filmmaker hebben genoemd volgens het Duitse tijdschrift van Playboy.

Iemand wil dolgraag ruzie zien tussen componist Ennio Morricone en regisseur Quentin Tarantino. De Italiaan, die afgelopen zaterdag 90 jaar is geworden, en de 55-jarige Amerikaan hebben in het verleden twee keer aan een film gewerkt. En na beide projecten probeerden roddels een kloof tussen de twee te laten ontstaan.

Zo zou Morricone terug in 2013 Django Unchained onderuit hebben gehaald. Afgelopen weekend waren zowel Tarantino als de Oscars aan de beurt. De Duitse variant van de Playboy zou met de componist hebben gesproken. Positief was het allemaal niet. Volgens hen noemde Morricone de filmmaker een imbeciel en zijn films troep. En: "Hij praat zonder na te denken, legt alles op het laatste moment uit en weet niet wat hij doet."

Bekijk de afbeeldingInmiddels heeft de Italiaanse componist een verklaring naar buiten gebracht waarin hij alles ontkent. "Ik heb nog nooit negatieve uitspraken gedaan over de Academy, Quentin en zijn films. Die beschouw ik absoluut niet als troep. Ik heb de opdracht aan mijn advocaat in Italië gegeven om actie te ondernemen," aldus de beste man verantwoordelijk voor de muziek van films als The Thing en Once Upon a Time in the West.

Voor Django Unchained heeft de componist één muziekstuk geschreven, voor The Hateful Eight een volledige score. Met het laatstgenoemde sleepte Morricone zelfs een Oscar binnen. In het interview van Playboy noemde hij Tarantino o.a. een man met gebrek aan originaliteit.

Bekijk de afbeelding"Hij steelt van anderen en zet het daarna weer in elkaar," zou hij hebben gezegd. "Er is niets origineels aan. Hij is geen regisseur. Ook niet te vergelijken met andere grootheden uit Hollywood zoals John Huston, Alfred Hitchcock en Billy Wilder. Zij waren klasse. Tarantino maakt oude gerechten opnieuw klaar." Ook suggereert de Duitse Playboy dat de filmmaker achter de schermen te veel eist, waaronder een afgeronde filmscore binnen enkele dagen.

Gelukkig is niets minder waar. "Ik beschouw hem als een geweldige regisseur," vertelt de Italiaan via zijn verklaring. "Ik heb goede herinneringen aan onze samenwerking en de relatie die we hebben opgebouwd gedurende de tijd die we hebben doorgebracht." De componist beweert zelfs dat hij zijn Oscar aan Tarantino te danken heeft en is ontzettend trots dat hij de kans kreeg om voor zijn films muziek te schrijven.



NieuwsFilm

meest populair