'Captain Marvel' ook oorsprongsverhaal van de Avengers

'Captain Marvel' ook oorsprongsverhaal van de Avengers

En de film speelt zich af in het jaar 1995.

Captain Marvel speelt zich af in 1995. Dat is vandaag bevestigd door de Japanse Disney-website. Eerder wisten we al dat de solofilm voor Brie Larsson zich af zou spelen in de jaren negentig. Dankzij de trailer - waarin Carol in een Blockbuster Video Store crasht (waar de keten sinds 1996 Blockbuster heet) - wisten we al dat het begin jaren negentig zou zijn.

Verder hint de Japanse site nog naar wat interessante details. Zo valt er te lezen dat Captain Marvel het verhaal van de geboorte van de Avengers is. Wellicht dus dat Nick Fury (Samuel L. Jackson) door de gebeurtenissen in Captain Marvel de rest van zijn carrière zal proberen het Avengers Initiative van de grond te krijgen. Een slimme zet, want daarmee is de film rond Carol Danvers meteen heel expliciet verbonden aan de rest van de franchise.

Captain Marvel is dus het oorsprongsverhaal van de machtigste held in het MCU, maar ook van de Avengers. In de film crasht Carol Danvers op Aarde, waar ze er langzaamaan achter komt dat haar verleden meer met de planeet verbonden is dan ze zich kan herinneren. Vanaf 6 maart in de bioscoop.

NieuwsFilm

meest populair