Blu-ray

Blu-ray review 'Blockers' - Alles om een 'sex pact' te voorkomen

Leslie Mann, John Cena en Ike Barinholtz maken er een dolle boel van.

door Bram de Groot om 21:14 in Blu-ray
Regie: Kay Cannon | Cast: Leslie Mann (Lisa), Ike Barinholtz (Hunter), John Cena (Mitchell), Kathryn Newton (Julie), Geraldine Viswanathan (Kayla), Ramona Young (Angelica), e.a. | Speelduur: 97 minuten | Bioscooprelease: 03.05.2018 | FilmTotaal recensie: 3 sterren

R-rated komedies verschijnen al een stuk minder vaak dan afgelopen jaren, maar dit neemt niet weg dat er dit jaar een aantal zeer slappe, soms ook prima vermakelijke varianten voorbij zijn gekomen. Zo was Blockers weer een ouderwetse komedie rondom pubertijd, met dit keer onder meer Leslie Mann, John Cena en Ike Barinholtz als bezorgde ouders. Universal Pictures heeft weer een financieel hitje te pakken.

Universal bracht Blockers - goed voor 93,7 miljoen dollar - onlangs uit op Blu-ray. Hieronder een blik op die uitgave, inclusief het bonusmateriaal.


In het $21 miljoen kostende Blockers komen drie ouders er achter dat hun dochters alle drie van plan zijn om tijdens Prom Night hun maagdelijkheid te verliezen. Ze zetten alles op alles om dit te voorkomen.


Discs 1 x Blu-Ray | Retail release: oktober 2018 | Beeld: 1080p HD 16 x 9 (2.40 : 1) | Geluid: o.a. Engels DTS-HD 5.1 | Ondertitels: o.a. Nederlands | EAN: 5053083160722 | Ook verkrijgbaar op: Dvd | Met dank aan: Universal Pictures

De schijf van deze Blu-ray uitgave van Blockers zit verpakt in een standaard blauwe keepcase. De cover toont drie van de ouders met hun dochters; de achterkant een flinke reeks extra's. De leeftijd: 12 jaar.

Beeld

Met een standaard 2.40 : 1 beeldverhouding laat deze Blu-ray uitgave een redelijk nette indruk achter. De kleur is sterk en de scherpte is prima. Toch mist er iets. Vooral de donkere scènes tonen aan dat het beeld toch wat te dynamisch is. Details lijken weg te vallen in het zwart. Ook ligt er een lichte laag ruis over het beeld, maar deze lijkt vooral opzettelijk om de filmische sfeer aan te zetten. Al met al prima, maar niet een opvallend sterke transfer.

Geluid

In alles moet deze film het hebben van de komedie. De muziek werd dan ook aangeleverd door Mateo Messina, bekend van zijn werk voor de bejubelde komedie Juno. Heel veel merk je hier overigens niet aan. Ondanks wat aardige muziekkeuzes is de track vrij oppervlakkig en staan de grappen en grollen bovenaan. De track is standaard DTS-HD 5.1 en uiteraard onderbreekt de Nederlandse ondertiteling niet.

Bonusmateriaal

Universal heeft flink wat extra's op de schijf gezet, maar zeker niet alles is inhoudelijk. Hieronder de meest opvallende extra's op een rij.

Deleted Scenes: Drie verwijderde scènes met de titels See Ya Later, Suckers, Olds Blocking the Beam en Rudy "The Main Man" Glover. Gezamenlijk duren deze nog geen 2 minuten.

Rescue Mission: Een van de twee iets wat meer inhoudelijke featurettes. Deze zoomt in op de belangrijkste scènes in de film, met cast & crew. Het geheel duurt zo'n vijf minuten.

Prom Night: Een blik op de "sex pact" en de wens om tijdens Prom Night seks te hebben.

Overig: En dan is er nog meer. Zoals een track met audiocommentaar van regisseur Kay Cannon, een Gag Reel, een Line-O-Rama en de grappig bedoelde video's Puke-A-Palooza en Chug! Chug! Chug! En dan zijn er nog een paar vergelijkbare video's.

Eigenlijk best oké komedie; memorabel allerminst

De drie hoofdrolspelers Leslie Mann, John Cena en Ike Barinholtz maken Blockers meer dan de moeite waard. Ze zijn dan ook veruit de belangrijkste gezichten in de komedie. De dochters zijn doorgaans bijspel. Of er een vervolg komt is nog niet duidelijk, maar sta niet raar te kijken als deze binnenkort wordt aangekondigd. Een clip uit de film hieronder.0 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

nieuwslaatste nieuws

meest populair