Het vervolg op 'The Shining' (1980) krijgt steeds meer vorm

Het vervolg op 'The Shining' (1980) krijgt steeds meer vorm

Stephen King-verfilming 'Doctor Sleep' werft 'The Predator'-acteurtje

Mike Flanagan is al druk bezig met zijn volgende regieklus: boekverfilming Doctor Sleep. Deze volgt het gelijknamige werk van Stephen King uit 2013. Het is daarnaast een continuering van het verhaal dat in The Shining begon. De laatstgenoemde titel is in 1980 verfilmd door Stanley Kubrick met Jack Nicholson in de hoofdrol. Nu heeft men Ewan McGregor gestrikt voor de belangrijkste rol. Deze week is er echter een nieuwe naam aan de cast toegevoegd: Jacob Tremblay. Hem zagen we voorheen in Room en eerder dit jaar in The Predator.

Net zoals de lange periode tussen de boeken speelt ook het verhaal van Doctor Sleep vele jaren na The Shining af. We volgen nu een volwassen Danny Torrance, die helaas steeds meer op zijn moordlustige vader is gaan lijken. Zo heeft hij dikwijls woede uitbarstingen en grijpt hij snel naar de fles. Danny staat er jammer genoeg ook alleen voor, want zijn moeder is overleden aan kanker.

De alcoholverslaafde tracht in New Hampshire een nieuw leven te beginnen en werkt later als begeleider in een instelling waar doodzieke mensen worden verzorgd. Na verloop van tijd vormt Danny een speciale band met het meisje Abra, die ook de shining heeft. Samen komen ze achter het bestaan van De Ware Knoop, een groep sinistere figuren die het op mensen met de psychische gave hebben gemunt.

Rebecca Ferguson speelt de leidster van De Ware Knoop. In de film heet ze Rose 'De Hoed' O'Hara. Wie Tremblay gaat spelen is onbekend. Liefhebbers vermoeden dat hij optreedt als een jongere Danny in flashbacks. Verder bestaat de cast uit namen als Bruce Greenwood en Kyliegh Curran. Het scenario van Doctor Sleep is oorspronkelijk geschreven door Akiva Goldsman. Toen Flanagan voor de regie tekende, besloot hij ook het schrijfwerk te fatsoeneren. Warner Bros. mikt op de Amerikaanse releasedatum van 24 januari 2020.

NieuwsFilm

meest populair